Εφημερίδα Κοινωνική

Μετακόμιση Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά -Αυτό το κτίριο ψάχνουν στην πόλη -Αποκλειστικά στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, οι προδιαγραφές και τα στοιχεία της δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου

 Breaking News

Μετακόμιση Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά -Αυτό το κτίριο ψάχνουν στην πόλη -Αποκλειστικά στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, οι προδιαγραφές και τα στοιχεία της δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου
15 Ιουνίου 2018

Του Κώστα Παναγιωτάκη

Είχατε διαβάσει πρώτοι στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ για το ζήτημα που έχει ανακύψει με το κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά. Θέματα στατικότητας, εργασιών αλλά και μελλοντικής αξιοποίησης έχουν σταθεί αφορμή από το συγκεκριμένο εμβληματικό κτίριο στην «καρδιά» της πόλης, ιδιοκτησίας του Ταμείου Πρόνοιας Υπαλλήλων Αγροτικής Τράπεζας, να αποχωρήσει πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει στο μέλλον και με τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά.

Και μπορεί η Τράπεζα Πειραιώς να βρήκε στέγη στην οδό Γούναρη, ανακοινώνοντάς το προσφάτως στους πελάτες της, αλλά με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά τα πράγματα είναι κάπως περίπλοκα καθώς πρέπει να αναζητηθεί ο κατάλληλος χώρος στην πόλη μέσω συγκεκριμένων γραφειοκρατικών διαδικασιών που αφορούν στη μίσθωση κτιρίων από το ελληνικό Δημόσιο.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τα στοιχεία της Δημοπρασίας που έχει «ετοιμαστεί» από τη Διεύθυνση της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά – Νήσων και Δυτικής Αττικής. Αναφερόμαστε στη Β’ επαναληπτική δημοπρασία καθώς η Α’ δεν είχε αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο, ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Δημήτρης Πατρώνης διακηρύσσει ότι:

«Επαναλαμβάνεται η δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου, με τους όρους και τις υποχρεώσεις της από 26-04-2018 θεωρημένης αρχικής διακήρυξης (ΑΔΑ:Ψ47ΥΗ-4ΧΜ) για τη στέγαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά και των συστεγαζόμενων Υπηρεσιών αυτής. 1. Το ακίνητο πρέπει να βρίσκεται στον Πειραιά. 2. Το προσφερόμενο ακίνητο πρέπει να διαθέτει χώρους συνολικής μικτής επιφάνειας 3.588,00 τ.μ. (εξαιρουμένων των χώρων κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, πλατύσκαλων και κοινοχρήστων διαδρόμων) δηλαδή συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 2.870,00 τ.μ. ήτοι: ωφέλιμη επιφάνεια 2.450,00 τ.μ., στην οποία συμπεριλαμβάνονται γραφειακοί χώροι, χώροι κράτησης και χώροι πολλαπλών χρήσεων, ωφέλιμη επιφάνεια αποθηκευτικών χώρων 420,00 τ.μ., οι οποίοι δύναται να είναι και υπόγειοι, πλέον επιφάνειας λοιπών βοηθητικών χώρων (κουζινάκια, wc, διάδρομοι κλπ) 718,00 τ.μ. Επιπλέον απαιτείται χώρος στεγασμένος ή μη, εφ’ όσον αυτό είναι εφικτό, για τη στάθμευση ενός (1) λεωφορείου, τριάντα ενός (31) τουλάχιστον υπηρεσιακών οχημάτων και δώδεκα (12) μοτοσικλετών. 3. Το  ακίνητο μπορεί να είναι αποπερατωμένο, ημιτελές ή υπό ανέγερση και να παραδοθεί έτοιμο για χρήση στο Δημόσιο τα μεν ημιτελή εντός οκταμήνου τα δε υπό ανέγερση εντός δεκαπενταμήνου από της υπογραφής της σχετικής σύμβασης. 4. Ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος 20.000,00 €  . 5. Η μίσθωση  αρχίζει με την υπογραφή του πρωτοκόλου παραλαβής από την αρμόδια Επιτροπή και λήγει μετά πάροδο δώδεκα (12) ετών. Το μίσθωμα που τελικά θα προκύψει από τη δημοπρασία, θα παραμείνει σταθερό για μια τριετία και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως από την έναρξη του τέταρτου έτους της μίσθωσης κατά ποσοστό ίσο με τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου δωδεκαμήνου, όπως αυτή (η μεταβολή) υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ. ΣΤΑΤ.). 6. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 20/06/2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ. έως 12:00 μ. στα γραφεία της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά – Νήσων και Δυτικής Αττικής, Νικήτα 15-6ος όροφος- στον Πειραιά. Ολόκληρο το κείμενο της διακήρυξης βρίσκεται στον φάκελο της προς στέγαση υπηρεσίας στο πρόγραμμα Δι@ύγεια καθώς και στο διαδικτυακό ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας  Δημόσιας Περιουσίας (www.minfif.gr)».

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες ενέργειες γίνονται και για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Εκεί αναζητείται κτίριο εντός ορίων του Δήμου, με συγκεκριμένες προδιαγραφές και ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος 4.000 ευρώ. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση η δημοπρασία (Α’) θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο 19/6/2018 και ώρα 11:00 έως 12:00 π.μ.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω:

ΕΓΓΡΑΦΟ


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ