Εφημερίδα Κοινωνική

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου και στη δεύτερη εκδήλωση του ΠΕΣΥΔΑΠ για το ανθρωπογενές περιβάλλον

 Breaking News

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου και στη δεύτερη εκδήλωση του ΠΕΣΥΔΑΠ για το ανθρωπογενές περιβάλλον
15 Ιουνίου 2018

Στην κατάμεστη από εκπροσώπους φορέων και πολίτες αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ του Δήμου Κορυδαλλού έλαβε χώρα τη Δευτέρα 11/06/2018, η δεύτερη συνεχόμενη εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και τους Δήμους – μέλη του, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση που επικεντρώθηκε στην ανάλυση ζητημάτων του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, έλαβε χαρακτήρα ανοικτής συζήτησης, καθώς οι εισηγήσεις πυροδότησαν πλούσιο και έντονο διάλογο.

Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΕΣΥΔΑΠ, Δημήτρης Τσατσαμπάς. Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ανάγκη διεύρυνσης των δράσεων που αναπτύσσει η Αυτοδιοίκηση και συνδένται με το ανθρωπογενές περιβάλλον.

Τον κύκλο των εισηγήσεων άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας του ΠΕΣΥΔΑΠ Γιώργος Κατσαντώνης, ο οποίος παρουσίασε απολογιστικά στοιχεία από την εφαρμογή του ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς μέσα από την λειτουργία του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς (ΔΙΚΕΠΑΖ).

pesydap1

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε εισήγηση του Προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, εστιασμένη στη νέα πρωτοβουλία του Συνδέσμου, που αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ). Αφού ανέλυσε το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη για προώθηση λύσεων από την Αυτοδιοίκηση και αναφέρθηκε διεξοδικά στον προγραμματισμό του Συνδέσμου στο πλαίσιο αυτό.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εισήγηση από τον ειδικό σύμβουλο του Πρόεδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ και υποψηφίου Διδάκτορα Δημήτρη Μπανούση, ο οποίος παρουσιάσε τα αποτελέσματα έρευνας για τις τιμές του περιβαλλοντικού θορύβου στον Δήμο Κορυδαλλού, που υλοποίησε η επιστημονική ομάδα του ΠΕΣΥΔΑΠ.

Στην εκδηλωση παρευρεθηκαν και μίλησαν η βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ Ευη Καρακώστα, οι καθηγητές Πανεπιστημιου Γερασιμος Αράπης και Χαρης Τσιλιώτης.

pesydap2

 

 

 

 

 

 

Ηταν επίσης παρόντες εκπρόσωποι φορεων, αντιδημαρχοι και δημοτικοι συμβουλοι Δήμων – μελων του ΠΕΣΥΔΑΠ (Κ. Βορέας, Α. Λεωτσάκος, Σ. Σαβίδης, Κ. Γεωργόπουλος, Γ. Περράκης, Γ. Μαυροειδάκος, Σπ. Αγιώτατος, Γ. Βιδάλης, Γ. Πάχος, Μ. Ευθυμιαδης, Ν. Χουρσαλάς, Π. Γερακάρης, Γ. Γκόγκος, Μαρια Γιαννακάκη κ.ά.). Παρών ηταν και ο Τάσος Μύτογλου εκπροσωπος του Τομέα Ανάππυξης της ΝΔ. Χαιρετισμό έστειλε ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

Στο τελος πραγματοποιήθηκε συμβολική κλήρωση ποδηλάτων, που δόθηκαν σε πέντε τυχερούς παρεβρισκόμενους, στο πλαίσιο της διάδοσης πρακτικών που συνδέονται με την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα.

pesydap3

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ