Εφημερίδα Κοινωνική

Κρεμάστηκε ο Άντονι Μπουρντέν – Ποιος ήταν ο σεφ-σταρ που γύρισε τον πλανήτη και λάτρεψε τη Νάξο

Κρεμάστηκε ο Άντονι Μπουρντέν – Ποιος ήταν ο σεφ-σταρ που γύρισε τον πλανήτη και λάτρεψε τη Νάξο
08 Ιουνίου 2018

«Απαγχονισμός» ήταν η αιτία θανάτου του Άντονι Μπουρντέν, του διάσημου Αμερικανού σεφ, που παρουσίαζε τη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής «Parts Unknown». Το γραφείο του εισαγγελέα της Κολμάρ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο Μπουρντέν απεβίωσε σήμερα το πρωί σε πολυτελές ξενοδοχείο του Κάισερσμπεργκ, στην ανατολική Γαλλία.

«Ενημερωθήκαμε για τον θάνατο δι” απαγχονισμού του Αμερικανού σεφ σήμερα το πρωί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Κάισερσμπεργκ, το Le Chambard» δήλωσε ο εισαγγελέας του Κολμάρ, Κριστιάν ντε Ροκινί ντι Φαγιέλ, συμπληρώνοντας ότι σε αυτό «το στάδιο, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να μας κάνει να υποθέτουμε ότι υπήρξε παρέμβαση ενός άλλου προσώπου».

Ήταν μανιώδης καπνιστής.Τη δεκαετία του ’80 παραδέχθηκε ότι είχε απεξαρτηθεί από την ηρωίνη, όμως όσοι τον ήξεραν καλά,υποστηρίζουν ότι δεν άντεχε χωρίς ουσίες. Μετά πέρασε στην κόκα, το LSD και τη μαριχουάνα.

 

anthony

 

Ο Άντονι δεν έπινε ποτέ αλκοόλ στο σπίτι του παρά μόνο όταν έβγαινε έξω.

Tο αγαπημένο του άθλημα ήταν το jiu-jitsu,στο οποίο τον είχε μυήσει η σύζυγός του Οτάβια, που ήταν προπονήτρια. Κατάφερε να τον κάνει να αγαπήσει τόσο πολύ την πολεμική αυτή τέχνη σε σημείο που να διακριθεί για τις επιδόσεις του σε πολλούς αγώνες.

anthony1

 

Στα social media οι φαν του Μπουρντάν, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, τηλεοπτικοί σεφ σπεύδουν να πλέξουν το εγκώμιο του Νεουορκέζου ο οποίος μύησε στα μυστικά της γαστρονομίας ανθρώπους απ΄όλο τον κόσμο. Ταξίδευε συνεχώς κάνοντας τηλεοπτικά ρεπορτάζ για τις γαστρονομικές συνήθειες των λαών.

Ο χρήστης Φιλ Λο Γρέκο γράφει στο Twitter: «Ο Άντονι μας ενέπνευσε πρώτα να μάθουμε να ακούμε και στη συνέχεια να αγαπάμε.Μου δίδαξε πώς να γίνω ένας αληθινός μάγειρας».

Για τον χρήστη Λάρκεν Ίγκλιστον, «ο Άντονι Μπουρντέν ήταν ο λόγος που πήγε σε σχολή μαγειρικής. Η συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη το 2004 ήταν καθοριστική για τη ζωή του.

Το CNN τον αποχαιρετά με τα εξής λόγια: «Άντονι Μπουρντέν ένας χαρισματικός αφηγητής, συγγραφέας.Ήταν 61 ετών».

Για τον χρήστη JDiamond, «ο Άντονι Μπουρντέν μας έδειξε πώς να τρώμε, να ζούμε, να αγαπάμε.Ήταν ένας αληθινός γίγαντας. Θα μας λείψεις».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ