Εφημερίδα Κοινωνική

Κομπίνα «μαμούθ» σε βάρος της Δ.Ε.Η. στη… μισή Ελλάδα!

 Breaking News

Κομπίνα «μαμούθ» σε βάρος της Δ.Ε.Η. στη… μισή Ελλάδα!
30 Ιουνίου 2018

Τουλάχιστον σε 500.000 ευρώ υπολογίζεται η ζημιά που προκάλεσε στην Δ.Ε.Η. μια εγκληματική οργάνωση που εξασφάλιζε στους ενδιαφερόμενους μειωμένους λογαριασμούς, κλέβοντας ρεύμα έναντι αμοιβής. Από τον Δεκέμβριο του 2017, τα μέλη της είχαν διαπράξει συνολικά 90 κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα, την Άρτα, την Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα, τη Μεσσηνία, την Κορινθία και την Αττική, που τους απέφεραν παράνομο κέρδος ύψους 200.000 ευρώ.

Στο ξεδόντιασμα του κυκλώματος οδήγησε η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Ναυπακτίας, που συνέλαβαν στο Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και την Αθήνα συνολικά 18 άτομα, έξι εκ των οποίων ηλικίας 32, 38, 39, 47, 48 και 55 χρόνων είναι μέλη του κυκλώματος, ενώ οι υπόλοιποι 12 ηλικίας 31 ως 50 χρόνων είναι καταναλωτές που επωφελήθηκαν από την κομπίνα και τροφοδοτούσαν τα σπίτια ή τα καταστήματά τους με κλεμμένο ρεύμα ή εμφανίζονταν ότι κατανάλωναν λιγότερο με παρεμβάσεις στους μετρητές.

Ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ένας 47χρονος, ο οποίος παραβίαζε τον μετρητή σε καταστήματα και σπίτια, τον ρύθμιζε στον επιθυμητό αριθμό κιλοβατωρών και τον επανασφράγιζε με γνήσιες σφραγίδες που προμηθευόταν από τον 48χρονο και τον 32χρονο, οι οποίοι εργάζονται σε εταιρεία που ήταν εξωτερικός συνεργάτης του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.. Σε άλλες περιπτώσεις, παραβίαζε τον μετρητή και του τοποθετούσε ειδικό εξάρτημα, ώστε να καταγράφει πολύ λιγότερες κιλοβατώρες από αυτές που καταναλώνονταν.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ