Εφημερίδα Κοινωνική

Υψηλά πρότυπα ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης για την ΟΛΠ Α.Ε.

Υψηλά πρότυπα ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης για την ΟΛΠ Α.Ε.
07 Ιουνίου 2018

Διπλή πιστοποίηση για τα πρότυπα ISO 9001:2015 και ISO 14001:2015 απέσπασε η Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (ΟΛΠ) από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης, Lloyd’sRegister (LR).

Στη τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια, ο Capt.WengLin, Deputy CEO του ΟΛΠ, παρέλαβε τις πιστοποιήσεις για τη Διαχείριση της Ποιότητας, ISO 9001:2015, και την Περιβαλλοντική Διαχείριση, ISO 14001:2015, από τον κ. NickBrown, Marine & Offshore Director της Lloyd’sRegister. Η διπλή πιστοποίηση καταδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για την τήρησηβέλτιστων πρακτικών για την ποιότητα και την πρόληψη της ρύπανσης.

Η πιστοποίηση του ΟΛΠ κατά τα ISO9001 και ISO14001 με την LR ξεκίνησε το 2013 και προσφάτως επεκτάθηκε για να καλύψει την παροχή υπηρεσιών Κρουαζιέρας, Ferry, RoRo&Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και τη διαχείριση του κέντρου Logistics και των έργων Κατασκευής & Συντήρησης Λιμανιών, αποδεικνύοντας έτσι την αφοσίωση του ΟΛΠστη συνεχή βελτίωση και την επιχειρησιακή αριστεία για το σύνολο ενός ευρύτατου πεδίου δραστηριότητας.

Ο Capt.WengLin, Deputy CEOτου ΟΛΠ, παραλαμβάνοντας τις πιστοποιήσειςσχολίασε «Το λιμάνι του Πειραιά έχει συμπεριλάβει στον στρατηγικό του σχεδιασμό την πιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την προστασία του περιβάλλοντος. Ο ΟΛΠ επενδύει σε συστήματα διαχείρισης που εφαρμόζονται παγκοσμίως με στόχο τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του.»

«Η LR είναι στην ευχάριστη θέση να απονείμει στον ΟΛΠ τα πιστοποιητικά ISO 9001 και ISO 14001 για την ποιότητα και το περιβάλλον. Η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνιααποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να παρουσιάσουμε το συνολικό έργο του ομίλου LR στον τομέα της ναυτιλίας, το οποίο επεκτείνεται σε υπηρεσίες πιστοποίησης για κορυφαία διεθνή πρότυπα. Απευθύνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του ΟΛΠ», δήλωσε ο κ. PaulButcher,BusinessAssuranceDirector της Lloyd’sRegister.

Ο κ. NickBrown, Marine&OffshoreDirectorτης Lloyd’sRegister, πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουμε σε αυτή την απονομή, αναγνωρίζοντας τη δέσμευση του ΟΛΠ για συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των εν λόγω προτύπων. Η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της εβδομάδας που σηματοδοτεί τόσο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος όσο και την Παγκόσμια Ημέρα του Ωκεανού, υπογραμμίζοντας έτσι τη σημαντική δράση του ΟΛΠ σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος».

Ταυτόχρονα, ο ΟΛΠ είναι ένας από τους τρειςλιμένες που συγχαίρει φέτος ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO) για την ανανέωση του προτύπου περιβαλλοντικής διαχείρισης, EcoPorts (PERS). Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί μέλος του EcoPorts, από το Φεβρουάριο 2011, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων (ESPO) τον ενέταξε στα EcoPorts της Ευρώπης, ως οικολογικό λιμάνι, γεγονός το οποίο πιστοποίησε ο διεθνής ανεξάρτητος φορέας πιστοποίησης Lloyd’s Register.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ