Εφημερίδα Κοινωνική

Επίσκεψη του Διοικητή Πυροσβεστικής Πειραιά

Επίσκεψη του Διοικητή Πυροσβεστικής Πειραιά
18 Ιουνίου 2018

Τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο επισκέφθηκε σήμερα ο Ταξίαρχος Ιωάννης Σταμούλης συνοδευόμενος από επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά και Νήσων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑΑναφέρθηκαν στα νησιά της Π.Ε. Νήσων Αττικής τα οποία πρέπει να έχουν το απαραίτητο προσωπικό και τα μέσα για την άμεση επέμβαση στα συμβάντα, καθότι οι αποστάσεις και η κακή ακτοπλοϊκή σύνδεση αποτελούν αρνητικούς παράγοντες.

Εκτενώς δε συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά της Σαλαμίνας, της Αίγινας και του Αγκιστρίου όσον αφορά στην αντιπυρική τους προστασία αφού ο πληθυσμός τους πολλαπλασιάζεται κατά τους θερινούς μήνες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις των νησιών ελπίζουν στην ευαισθητοποίηση και συνεργασία όλων, ώστε να καταφέρουν να περιορίσουν στο μέγιστο δυνατό την πρόκληση πυρκαγιών, που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές, μειώνουν τον φυσικό πλούτο του τόπου μας και κοστίζουν στην εθνική οικονομία. Ιδιαίτερα οι κάτοικοι που διαθέτουν κήπους και αγροκτήματα πρέπει να προβούν άμεσα, για όσους δεν το έχουν ήδη κάνει, στην κατάλληλη αποξήλωση και αποψίλωση προκειμένου να μειώσουν τις πιθανότητες πυρκαγιάς.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ