Εφημερίδα Κοινωνική

Επέκταση Τραμ προς Πειραιά: Από Οκτώβρη δοκιμαστικά δρομολόγια, σε λειτουργία την Άνοιξη του 2019

 Breaking News

Επέκταση Τραμ προς Πειραιά: Από Οκτώβρη δοκιμαστικά δρομολόγια, σε λειτουργία την Άνοιξη του 2019
21 Ιουνίου 2018

Η τελευταία πράξη στις κατασκευές για την επέκταση του Τραμ στον Πειραιά θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου καθώς όπως αναφέρουν πηγές της Αττικό Μετρο στο ypoodomes.com με απόφαση του ΚΑΣ αποφασίστηκε η κατάχωση των αρχαιολογικών ευρημάτων στο τμήμα 100 μέτρων που απέμενε επί της Βασιλέως Γεωργίου στο τμήμα μεταξύ της Φίλωνος και της Εθνικής Αντιστάσεως στον Πειραιά.

Οι εργασίες κατάχωσης των αρχαιοτήτων και κατασκευής του τροχιόδρομου εκτιμάται ότι θα πάρει περίπου ένα μήνα ενώ μέχρι τις αρχές Φθινόπωρου θα έχει ολοκληρωθεί και ο Υποσταθμός που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία της επέκτασης.

Επίσης σε διαδικασία τοποθέτησης είναι τόσο οι στάσεις στα προεπιλεγμένα σημεία, αλλά και η τηλεματική και οι στύλοι με τα καλώδια ηλεκτροκίνησης που επίσης αναμένεται να ολοκληρωθούν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αρχές Φθινοπώρου.

Η εκτίμηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι πως τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια με τα Τραμ να επανεμφανίζονται στον Πειραιά περίπου 5 δεκαετίες μετά. Τα δοκιμαστικά αυτά δρομολόγια χωρίς επιβάτες θα διαρκέσουν περίπου 5-6 μήνες και μετά, εφόσον όλα τα τέστ στις γραμμές, στα συστήματα και γενικότερα στην κατασκευή είναι επιτυχημένα, η επέκταση θα δοθεί σε εμπορική λειτουργία στην ΣΤΑΣΥ.

Η κατασκευή της επέκτασης από το σημερινό τέρμα στο ΣΕΦ, στο Φάληρο ήταν κυριολεκτικά ατελείωτη και γεμάτη προβλήματα. Η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ, πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 με αρχικό χρονοδιάγραμμα 25 μήνες (τόσο συνηθίζεται να διαρκούν ανάλογα έργα Τραμ παγκοσμίως).

Αν τελικά η επέκταση λειτουργήσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς αυτό σημαίνει ότι θα έχει συνολικά διαρκέσει περίπου έξι χρόνια δηλαδή τον τριπλάσιο χρόνο από τον προβλεπόμενο.

Γιατί; στο έργο συνέβησαν πολλά από τα δομικά προβλήματα που συναντάμε στα έργα της χώρας. Μόνο η ολοκλήρωση των κυκλοφοριακών μελετών διήρκησε περίπου 2 χρόνια, όσο δηλαδή η αρχική του χρονική προθεσμία. Τα αρχαιολογικά ευρήματα ήταν παντού σε όλη την πορεία των έργων και κυριολεκτικά η Αττικό Μετρό δούλευε 100-100 μέτρα σε τμήματα που απελευθερώνονταν κατά τη διαρκεια του έργου. Το ειρωνικό και σε αυτό το έργο είναι πως χρηματοδοτικά το έργο ήταν πάντα εξασφαλισμένο…


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ