Εφημερίδα Κοινωνική

Βουλή Live: Ένταση και κόντρες για τη «Βόρεια Μακεδονία» – Τα «βέλη» της αντιπολίτευσης στους ΑΝΕΛ

 Breaking News

Βουλή Live: Ένταση και κόντρες για τη «Βόρεια Μακεδονία» – Τα «βέλη» της αντιπολίτευσης στους ΑΝΕΛ
16 Ιουνίου 2018

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και με έντονες αντιπαραθέσεις κινήθηκε η δεύτερη ημέρα της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο σύνολό τους, σχεδόν, τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν δριμεία κριτική, καταγγέλλοντας ότι η συμφωνία Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για τη «Βόρεια Μακεδονία» δημιουργεί τετελεσμένα εις βάρος της Ελλάδος.

Η κατάσταση στην Ολομέλεια εκτροχιάστηκε με την παρέμβαση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, ο οποίος εμφανίσθηκε να ζητά μέχρι και την παρέμβαση του στρατού, προτρέποντας σε πραξικοπηματικές πράξεις, που ξεφεύγουν από το κοινοβουλευτικό πολίτευμα. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής υποχρεώθηκε να τον θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αφού το ζήτημα έλαβε τεράστιες διαστάσεις, που οδήγησαν μέχρι και στην παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκαν στη σκληρή κριτική και κυρίως στην κριτική προς τους ΑΝΕΛ για την στάση τους, αλλά και για το γεγονός πως αυτή η συμφωνία αναγνωρίζει «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική εθνικότητα».

Xαρακτηριστικό παράδειγμα της έντασης ήταν η σφοδρή κόντρα μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, καθώς η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον υπουργό για συνεργασία με το καθεστώς Χόνεκερ και… ελλείψεις στο βιογραφικό του υπουργού.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ