Εφημερίδα Κοινωνική

Έκλεβαν φορτηγά και τα πουλούσαν σε γνωστή ιστοσελίδα εμπορίας αυτοκινήτων

 Breaking News

Έκλεβαν φορτηγά και τα πουλούσαν σε γνωστή ιστοσελίδα εμπορίας αυτοκινήτων
29 Ιουνίου 2018

Υπόθεση – λαβράκι έφεραν στη δημοσιότητα την περασμένη Πέμπτη 21 Ιουνίου οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά μετά από οργανωμένη επιχείρηση στην περιοχή του Ασπροπύργου, του Ζεφυρίου, της Μάνδρας της Αθήνας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Στόχος ήταν η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία πραγματοποιούσε κλοπές φορτηγών και οχημάτων βαρέως τύπου, άπατες και πλαστογραφίες. Στην επιχείρηση συνολικά συμμετείχαν αστυνομικοί και των τμημάτων Ασφαλείας του τομέα Ευθύνης Πειραιά , 2 ομάδες ΟΠΚΕ, διμοιρία Υ.Α.Τ. και 2 αστυνομικοί σκύλοι μετά των συνοδών τους, παρουσία δικαστικών λειτουργών.

Κατά τη σύλληψη, εντόπισαν και συνέλαβαν 3 Έλληνες (2 άντρες 43, 38 ετών, και μια γυναίκα 19 ετών) και 3 Νιγηριανούς (56, 54 και 51 ετών) για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών – απάτες και πλαστογραφίες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, συνελήφθησαν ένας 33χρονος Αλβανός και 2 ακόμα Έλληνες (36 και 48 ετών αντίστοιχα) για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παράβαση του Ν. «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Πώς δρούσαν

Οι συλληφθέντες, όπως διαπιστώθηκε από τν προανάκριση, από τον Φλεβάρη του 2018 δεν είχαν αφήσει φορτηγό για φορτηγό στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου. Μάλιστα, Μέσω των αγγελιών που υπήρχαν σε διάφορες ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικοινωνούσαν με ιδιοκτήτες γερανοφόρων οχημάτων τους οποίους έπειθαν με διάφορα τεχνάσματα, ότι είναι ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργων ή φορτηγών και επιθυμούν να τα μεταφέρουν σε διάφορες περιοχές του Ασπροπύργου. Οι οδηγοί των γερανοφόρων οχημάτων, ανυποψίαστοι μετέβαιναν στα σημεία που τους έλεγαν τα μέλη της οργάνωσης και υπήρχαν σταθμευμένα τα οχήματα και ύστερα από οδηγίες που τους έδιναν, τα μετέφεραν στο σημείο που εκείνοι επιθυμούσαν. Εκεί, τους περίμεναν οι συνεργοί τους, οι οποίοι βέβαια, για να μην κινήσουν υποψίες πλήρωναν κανονικά για τις υπηρεσίες τους, τους οδηγούς των γερανών. Στη συνέχεια, τα μετέφεραν σε ειδικούς χώρους, τα αποσυναρμολογούσαν για να πωληθούν ως ανταλλακτικά ή αναρτούσαν φωτογραφίες τους προς πώληση σε γνωστή σελίδα πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Ι.Χ. Τα μέλη της οργάνωσης διέπρατταν επίσης απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος υποψήφιων αγοραστών οχημάτων. Κατόπιν των ανωτέρω συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο, ένα φορτηγό, αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία η οποία κατείχε ακατέργαστη κάνναβη 4 γραμμαρίων, πλήθος κινητών και καρτών SIM, αλλά και 200€.

Δίωξη και για υπαλλήλους της ιστοσελίδας

Να σημειωθεί ότι σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος 2 υπαλλήλων γνωστής διαδικτυακής εταιρείας πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Ι.Χ. για παράβαση του άρθρου 231 Π.Κ. «Υπόθαλψη εγκληματία».

antallaktika

 

 

 

 

 

 

Συμμορία με προεκτάσεις

Από την έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι μέλη της εν λόγω συμμορίας τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2018 στις περιοχές των Νεοχτίστων Ασπροπύργου, Ζεφυρίου, Μάνδρας και Αθηνών διακινούσαν ναρκωτικά. Στα πλαίσια της προανάκρισης κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο άνευ πινακίδων, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM, και αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες οι οποίες εμπεριείχαν ακατέργαστη κάνναβη 2,5 γραμμαρίων και κοκαΐνης 7 γραμμαρίων. Προέκυψε, μάλιστα, ότι ο Νιγηριανός, έχει εις βάρος του 2 καταδικαστικές αποφάσεις, μια για φυλάκιση 7 μηνών και δεύτερη για 2 χρόνια και 3 μήνες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την επόμενη μέρα, δηλαδή στις 22 Ιουνίου ενώπιων στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κύριας ανάκρισης στον 27ο Τακτικό Ανακριτή.  Να σημειωθεί ότι η εν λόγω υπόθεση ολοκληρώθηκε άπο την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά μετά από επισταμένες έρευνες και συλλογή στοιχείων 3 μηνών και αξίζουν συγχαρητήρια στους άντρες της.

Χ.Μπ.

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ