Εφημερίδα Κοινωνική

Διαμάχη δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης και Γλυφάδας για ένα δρόμο

 Breaking News

Διαμάχη δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης και Γλυφάδας για ένα δρόμο
08 Ιουνίου 2018

Ένα ιδιόμορφο περιστατικό έχει συμβεί στα νότια προάστια της Αθήνας, φέρνοντας σε ανοιχτή διαμάχη τους δημάρχους Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου και Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου, με αφορμή τα έργα που θα έκανε ο πρώτος σε έναν δρόμο της περιοχής.

Τα έργα ασφαλτόστρωσης που πραγματοποίησαν τα συνεργεία του δήμου Γλυφάδας στην οδό Γούναρη, προκάλεσαν την αντίδραση του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, καθώς ο μισός δρόμος διοικητικά του ανήκει, με τον κ. Κωνσταντάτο, να ζητά την παύση των εργασιών. Όπως τόνισε, ο γειτονικός δήμος δεν είχε λάβει τις απαραίτητες άδειες τόσο από τον ίδιο, όσο και από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

«Εάν ο δήμος Γλυφάδας είχε ενημερώσει τις Τεχνικές Υπηρεσίες, για το συγκεκριμένο έργο δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα, και θα συναινούσαμε στο έργο ασφαλτόστρωσης, αρκεί φυσικά οι προδιαγραφές του έργου να είναι οι ανάλογες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, τονίζοντας ότι «ο κ. Παπανικολάου θα είναι προσωπικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί από τις κακοτεχνίες που έχουν δημιουργηθεί στα διοικητικά όρια του δήμου μας, από τις εργασίες των συνεργείων του».

«Ο κ. Παπανικολάου θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν λειτουργεί με όρους κομματικού αμφιθεάτρου, ούτε ο ίδιος μπορεί να συμπεριφέρεται ως κομματάρχης της δεκαετίας του 50′ και μεγαλοτσιφλικάς της περιοχής» προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Από την πλευρά του, ο δήμος Γλυφάδας σημειώνει πως «ο δήμος ξεκίνησε την καινούρια ασφαλτόστρωση στο σύνολο του οδοστρώματος, με όλες τις νόμιμες άδειες και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια πεζών και οδηγών», χαρακτηρίζοντας το περιστατικό που ακολούθησε ως «εξόχως προβληματικό για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα».

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να μην κλιμακωθεί η ένταση μεταξύ δύο γειτονικών δήμων αποφασίστηκε η ασφαλτόστρωση της Γούναρη (από το ύψος της Παπανδρέου μέχρι την Κύπρου) να συνεχιστεί από το δήμο Γλυφάδας στο μισό του δρόμου μόνο.

«Είναι προφανές ότι ο δήμος Γλυφάδας δεν επιδιώκει καμία απολύτως αντιδικία με κανέναν άλλο δήμο, πόσο μάλλον με το γειτονικό του. Είναι επίσης προφανές ότι ο Δήμος Γλυφάδας είναι διατεθειμένος να συνεχίσει, με ίδιες δαπάνες, ολόκληρο το έργο, για να μην παρουσιάζει ο δρόμος αυτό το αστείο θέαμα, αλλά και για να διασφαλίζεται η ασφάλεια πεζών και οδηγών. Αρκεί, φυσικά, να εκλείψουν οι εντάσεις και οι απειλές» πρόσθεσε ο δήμος Γλυφάδας στην ανακοίνωσή του.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ