Εφημερίδα Κοινωνική

Άμεση αντίδραση του Δήμου Πειραιά στην καταγγελία πολίτη για τα σκουπίδια

Άμεση αντίδραση του Δήμου Πειραιά στην καταγγελία πολίτη για τα σκουπίδια
06 Ιουνίου 2018

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Πειραιά στην καταγγελία αναγνώστη του enikos.gr, σύμφωνα με την οποία οι κάδοι απορριμμάτων έχουν ξεχειλίσει από σκουπίδια. Ο αναγνώστης είχε αποστείλει σχετικές φωτογραφίες από το Πασαλιμάνι.

Κύκλοι του Δήμου Πειραιά ανέφεραν ότι μπορεί να υπάρχουν σε ορισμένα σημεία κάποιου είδους φαινόμενα, όμως είναι εντελώς αποσπασματικά και η εικόνα της συσσώρευσης απορριμμάτων που περιγράφεται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους τα όποια προβλήματα οφείλονται στο γεγονός ότι από 31 Μαρτίου 2018 έχουν λήξει οι συμβάσεις σχεδόν του 60% των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του δήμου.

«Έχουν σταματήσει να εργάζονται 221 συμβασιούχοι. Γίνονται προσπάθειες προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στην πόλη και δεν υπάρχουν. Πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις» τονίζουν.

Στον Δήμο Πειραιά περιμένουν τους οριστικούς πίνακες από το ΑΣΕΠ, καθώς έως τώρα έχουν βγει μόνο οι προσωρινοί. Μέχρι τότε, ζητήθηκε η πρόσληψη 90 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών στον τομέα Καθαριότητας (οδηγών και εργατών) προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Η πρόσληψή τους εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, η προκήρυξη βγήκε και οι διαδικασίες προχωρούν γρήγορα ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του τομέα της Καθαριότητας, μέχρι την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων των νεοπροσληφθέντων στην Καθαριότητα από το ΑΣΕΠ.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ