Εφημερίδα Κοινωνική

Αλλοδαποί κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ χωρίς συνοδεία

Αλλοδαποί κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ χωρίς συνοδεία
03 Ιουνίου 2018

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες στο δρομολόγιο του υπεραστικού ΚΤΕΛ από Πάτρα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο tempo 24, ένας Πατρινός πατέρας του οποίου η κόρη ήταν στο λεωφορείο, η αστυνομία παρέδωσε στον οδηγό του λεωφορείου 4 αλλοδαπούς κρατούμενους προκειμένου να μεταφερθούν στην Αθήνα χωρίς συνοδεία όμως αστυνομικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία έδωσε στον οδηγό τα χαρτιά των 4 αλλοδαπών και το δρομολόγιο ξεκίνησε ενώ στις διαμαρτυρίες ορισμένων επιβατών, η αστυνομία είπε πως οι αλλοδαποί έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν επάνω τους κανένα ύποπτο αντικείμενο, άρα δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Όπως αναφέρουν όμως κύκλοι της αστυνομίας, πρόκειται για μετανάστες οι οποίοι με βάση το νέο νόμο, έχουν χαρτιά παραμονής τους στη χώρα και μπορούν να είναι σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμούν, όχι όμως σε πύλες εξόδου όπως π.χ. η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα. Οπότε τους βάζουν στο ΚΤΕΛ για να οδηγηθούν στην Αθήνα και άρα δεν μπορούν να τους πάνε με κλούβα καθώς δεν θεωρούνται κρατούμενοι, καθώς μπορούν με βάση το νόμο να κινηθούν σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας επιθυμούν πλην των πόλεων- εξόδων.

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ