Εφημερίδα Κοινωνική

24ωρη απεργία στην COSCO την Τετάρτη 6 Ιουνίου για υπογραφή ΣΣΕ

24ωρη απεργία στην COSCO την Τετάρτη 6 Ιουνίου για υπογραφή ΣΣΕ
05 Ιουνίου 2018

Mε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 6/6 συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην COSCO, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και σειρά άλλων μέτρων.

Μεγάλος είναι ο αριθμός των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που δημοσιοποιούν με ανακοινώσεις και ψηφίσματα τη στήριξή τους προς τους εργαζόμενους στην COSCO.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναφερόμενο στην απεργία, γράφει σε ανακοίνωσή του ότι: «χαιρετίζει κι εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στην COSCO, στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, οι οποίοι αγωνίζονται και διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ, σταθερή και μόνιμη εργασία, ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων για την ασφάλεια και την υγιεινή στην εργασία, ένταξη της δουλειάς τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Η Διοίκηση της COSCO και οι εργολάβοι της στο λιμάνι κινητοποιήθηκαν για να συγκροτήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό με σκοπό το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και την απροκάλυπτη υπονόμευση της απεργίας.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις, παρά τους μεγάλους απεργιακούς αγώνες που είχαν κάνει και στο παρελθόν οι εργαζόμενοι στον Ο.Λ.Π., παραδίδουν σταδιακά το λιμάνι, όπου η COSCO έχει εφαρμόσει ένα μεσαιωνικό καθεστώς εργασίας με την ανοχή της Κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε:

τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που στήνει η COSCO

την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Στηρίζουμε τους συναδέλφους λιμενεργάτες στον δίκαιο αγώνα τους μέχρι τη δικαίωσή τους».

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στην COSCO στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ οι οποίοι αγωνίζονται και διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ, σταθερή και μόνιμη εργασία, ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων για την ασφάλεια και την υγιεινή, μετάταξη της δουλειάς τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ