Εφημερίδα Κοινωνική

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
15 Μαΐου 2018

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα από τα μέλη των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣ ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων.

Οι συνταξιούχοι ζητούν από την Κυβέρνηση:

Να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμία μείωση με την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις.

Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

Οχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ. Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης.

Να μην περάσουν τα καταστροφικά νέα μέτρα της 4ης «αξιολόγησης».

Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

Κινητοποιήσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

Στην Κέρκυρα, σήμερα, στις 10.30 π.μ., στο ΙΚΑ. Στη Λαμία, την Τετάρτη 16/5, στις 10.30 π.μ., στην εφορία. Στη Χαλκίδα, την Πέμπτη 17/5, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγοράς. Στον Πύργο, την Πέμπτη 17/5, στις 10 π.μ., στην πλατεία ΟΤΕ. Στην Καβάλα, την Τρίτη 22/5, στις 11 π.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ