Εφημερίδα Κοινωνική

Στις Εκκλησίες του Πειραιά – Εορτή Αγίου Πνεύματος

Στις Εκκλησίες του Πειραιά – Εορτή Αγίου Πνεύματος
30 Μαΐου 2018

Κάθε χρόνο η εκκλησία της Ελλάδος εορτάζει την μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Στον Πειραιά πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Πειραιά την περασμένη Δευτέρα 28 Μαΐου με όρθρο και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Αμέσως μετά έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως του Πειραιά με την συνοδεία τριών φιλαρμονικών: της ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πειραιά δίνοντας έτσι με την παρουσία τους πανηγυρική νότα στην όλη περιφορά.

Το απόγευμα τελέστηκε μεθεόρτιος εσπερινός και ιερά παράκληση της Αγίας Τριάδος.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου κ.κ. Σεραφείμ.

Κατά το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων μεταξύ των πολλών πιστών, το «παρών» έδωσαν: Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο βουλευτής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος κ. Σταμάτης Ράπτης, ο πρώην Υφυπουργός κ. Αναστάσιος Νεράντζης, οι πολιτευτές: κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, κα. Εύη Καμπίτση, κα. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, κ. Πέτρος Μούγιος, κα. Μίνα Σαμαρά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, η Δημ. Σύμβουλος κα. Ευαγγελία Σαρρή, ο επίτιμος πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, η πρόεδρος της Β’ Δημ. Κοινότητας κα. Ευαγγελία Αθανασίου, ο κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά κ. Ανδρέας Θεοφίλου, ο Διοικητικής της Τροχαίας Πειραιά κ. Φώτης Νικολάκης, οι δημοσιογράφοι: κ.ΚώσταςΚατσιβαρδάκος, κ. Δημήτρης Κρητικός, κ. Παναγιώτης Μαυρέας, κ.ΔημήτρηςΑλφιέρης, ο πρόεδρος της ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος κ.ΜιχάληςΤσιφάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νήσων μικρών Κυκλάδων κ. Πασχάλης Συρίγος, ο πρώην βουλευτής κ. Παναγιώτης Μελάς, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Θεόδωρος Τσόντος, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ.Γιάννης Σπυράκης, ο κοινοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Αλιφραγκής, και αρκετοί εκπρόσωποι και φορείς της πόλης.Τιμητικά αγήματα υπήρξαν από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό.

Της Πεντηκοστής

Την περασμένη Κυριακή η εκκλησία της Ελλάδος εόρτασε την μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής. Έτσι και εμείς βρεθήκαμε στον καθεδρικό Ιερό Αγίας Τριάδος Πειραιά όπου υπήρξε όρθρος πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία της Πεντηκοστής και εσπερινός της γονυκλισίας ιερουργούντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ μετ’ άλλων ιερέων παρουσία πολλών πιστών.

 

agio1

 

 

 

 

 

 

 

penthkasth

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ