Εφημερίδα Κοινωνική

Στη φυλακή ο «εγκέφαλος» της μαφίας των φαρμάκων

Στη φυλακή ο «εγκέφαλος» της μαφίας των φαρμάκων
09 Μαΐου 2018

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση των εξαγωγών των αντικαρκινικών φαρμάκων με την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα να προφυλακίζουν άλλα δυο άτομα χτες, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των προφυλακισθέντων για την υπόθεση, στους έξι.

Συγκεκριμένα το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο φερόμενος ως εγκέφαλος 70χρονος Αιγύπτιος και ένα ακόμη άτομο που φέρεται ως άμεσος συνεργός του.

Ωστόσο υπήρξαν και διαφωνίες μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση ενός γιατρού και ενός ιδιοκτήτη φαρμακαποθήκης με αποτέλεσμα να λύσει τη διαφωνία το συμβούλιο.

Μέχρι τότε οι δυο κατηγορούμενοι θα βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος γιατρός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Τέλος, η αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμη κατηγορούμενο για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Πρόκειται για έναν αλλοδαπό για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πήραν το δρόμο για τις φυλακές τέσσερα ακόμη μέλη του κυκλώματος, δύο νοσηλεύτριες του Λαϊκού, ένας πρώην νοσηλευτής του ίδιου νοσοκομείου και ένας ιδιώτης φαρμακοποιός.

Παράλληλα η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται και όπως φαίνεται αναζητούνται και άλλοι γιατροί (ίσως και 9 στον αριθμό) που εμπλέκονται στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι έχουν συλληφθεί δύο γιατροί 61 και 59 χρόνων που φαίνεται να έχουν συνταγογραφήσει τα υπό έρευνα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι δύο γιατροί που έχουν εμπλοκή

Σημαντικός ήταν όμως και ο ρόλος που είχαν οι δύο γιατροί στην υπόθεση. Ο 61χρονος προέβαινε σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις στα βιβλιάρια που του παρέχει άλλος κατηγορούμενος και στην απάτη σε βάρος ΕΦΚΑ, ΕΟΠΥΥ, και δημόσιων νοσοκομείων. Παράλληλα ελέγχεται και ο ρόλος του ως ενδιάμεσου μεταξύ του συγκατηγορούμενού του και άλλων γιατρών που συνταγογραφούσαν.

Ο δεύτερος γιατρός 59 χρόνων, έχει συνταγογραφήσει το φαρμακευτικό σκεύασμα STELARA αξίας 9.142,16 ευρώ σε άλλον εμπλεκόμενο στην υπόθεση, και το ίδιο σκεύασμα αξίας 7.586,91 ευρώ σε άλλη κατηγορουμένη.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ