Εφημερίδα Κοινωνική

Σκάνδαλο με αντικαρκινικά φάρμακα: Εξι στη φυλακή, δυο σε κατ’ οίκον περιορισμό

Σκάνδαλο με αντικαρκινικά φάρμακα: Εξι στη φυλακή, δυο σε κατ’ οίκον περιορισμό
09 Μαΐου 2018

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες και των 21 συλληφθέντων για την υπόθεση της παράνομης διακίνησης φαρμάκων. Συνολικά για την υπόθεση κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι έξι κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος.

Oι πρώτες τέσσερις προφυλακίσεις πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα και αφορούσαν μία γυναίκα φαρμακοποιό, διαχειρίστρια φαρμακείου στην Καλλιθέα, δύο γυναίκες νοσηλεύτριες του Λαϊκού νοσοκομείου και ένα συνταξιούχο νοσηλευτής του ίδιου νοσοκομείου. Αργά τα ξημερώματα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο προφυλακίσεις του Αιγύπτιου φερόμενου εγκεφάλου και ενος άμεσου συνεργού. Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Για δύο κατηγορούμενους, έναν ιδιοκτήτη φαρμακαποθήκης και έναν γιατρό, ανακρίτρια και εισαγγελέας διαφώνησαν για την ποινική τους μεταχείριση. Η ανακρίτρια ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και ο εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκισή τους. Και οι δύο επικαλέστηκαν προβλήματα υγείας. Για το τι μέλλει γενέσθαι θα αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και μέχρι τότε έχουν τεθεί σε κατ´οίκον περιορισμό.

Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε ακόμα μία σύλληψη αλλοδαπού, ο οποίος φέρεται να είναι σύζυγος κατηγορουμένης και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Συνολικά στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται τα ονόματα 36 κατηγορουμένων.

Η δράση της οργάνωσης – σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα πορίσματα των Αρχών- φέρεται να άρχισε τον Απρίλιο του 2013 και είχε τέσσερις βασικούς πυρήνες τα μέλη των οποίων είχαν καθορισμένους ρόλους. Η εγκληματική οργάνωση, ταυτόχρονα, δρούσε με συγκεκριμένη δομή.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ