Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
23 Μαΐου 2018

συναντηση με Υπουργο Προστασιας ΠολιτηΣυνάντηση εφ όλης της ύλης είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν όψει της θερινής περιόδου, όπου ο πληθυσμός, των νησιών και της Τροιζηνίας, πολλαπλασιάζεται και οι απαιτήσεις Αστυνόμευσης αυξάνονται ραγδαία. Για το λόγο αυτό, απαιτείται η ενίσχυση των Α/Τ και των Πυροσβεστικών Σταθμών σε προσωπικό και μέσα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέθεσε αναλυτικά στον Υπουργό τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε Αστυνομικό Τμήμα αλλά και οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Επίσης, τον ενημέρωσε σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Νήσων κατά την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων τους σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Ο κ. Χατζηπέρος παρέδωσε στον Υπουργό ενημερωμένη κατάσταση με τις ελλείψεις σε προσωπικό, οχήματα κλπ, για όλα τα Αστυνομικά Τμήματα αλλά και τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της Π.Ε. Νήσων Αττικής. Επίσης συζητήθηκε το πρόβλημα του κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος της Αίγινας το οποίο απασχολεί έντονα και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η λύση του είναι σε ΚΑΛΟ δρόμο.

Ιδιαίτερα για την αντιπυρική προστασία των νησιών και της Τροιζηνίας υπήρξε γόνιμη συζήτηση. Συμφωνήθηκε ότι τα νησιά της Π.Ε. Νήσων Αττικής πρέπει να έχουν το απαραίτητο προσωπικό και τα μέσα για την άμεση επέμβαση στα συμβάντα, καθότι οι αποστάσεις και η κακή ακτοπλοϊκή σύνδεση αποτελούν αρνητικούς παράγοντες.

Η όλη συζήτηση/αλληλοενημέρωση έγινε σε κλίμα αλληλοκατανόησης και υπόσχεσης για στενή συνεργασία, καθότι η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη δεσμεύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση σε μέσα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διαδικασία προμήθειας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ