Εφημερίδα Κοινωνική

Ποινική δίωξη στους 21 συλληφθέντες για το κύκλωμα παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων

Ποινική δίωξη στους 21 συλληφθέντες για το κύκλωμα παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων
04 Μαΐου 2018

Βαριές κακουργηματικές κατηγορίες αντιμετωπίζουν τα 21 μέλη του κυκλώματος που φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων.

Η ιδιαιτερότητα τους συνιστάται στο γεγονός ότι αυτά διατίθενται μόνο στα νοσοκομεία κι όχι στην αγορά και εξ αυτού του λόγου το κύκλωμα βρήκε πρόσφορο έδαφος για δράση κυρίως στα δημόσια νοσοκομεία.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που δρούσαν είναι γιατροί, νοσηλευτές και ιδιώτες φαρμακοποιοί.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία και όπως προέκυψε από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, η σπείρα μεταπουλούσε τα φάρμακα σε συνεργαζόμενα φαρμακεία ή τα προωθούσε σε χώρες εκτός Ελλάδος.

Συγκεκριμένα η δίωξη σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα :

Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων απάτης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με την επιβαρυντική περίσταση της επιδίωξης οικονομικού οφέλους των μελών της

Απάτη από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία του Δημοσίου, που υπερβαίνει συνολικά τα 150.000 ευρώ

Διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση άνω των 150.000 ευρώ με αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία σε βάρος Ν.Π.Δ.Δ.

Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από κοινού και κατ΄εξακολούθηση από υπαιτίους που δρουν κατ΄ επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Ψευδής ιατρική πιστοποίηση με χρήση αυτής κατ΄ εξακολούθηση

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ