Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γ.Μώραλης στις αθλητικές εγκαταστάσεις στα Βοτσαλάκια για τον «ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑΘΛΗΤΙΣΜΟ 2018»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γ.Μώραλης στις αθλητικές εγκαταστάσεις στα Βοτσαλάκια για τον «ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑΘΛΗΤΙΣΜΟ 2018»
17 Μαΐου 2018

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κα Σταυρούλα Αντωνάκου, επισκέφθηκαν μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ο.Π.Α.Ν. στην παραλία Βοτσαλάκια, όπου διεξάγονται τα αθλήματα της Διαδημοτικής Δράσης «Σχολικός Πειραιαθλητισμός 2018».2 - Αντίγραφο

Ο Δήμαρχος Πειραιά ενημερώθηκε από τους σχολικούς συμβούλους Φυσικής Αγωγής, καθώς και από τους γυμναστές για την εξέλιξη των αθλημάτων και παρακολούθησε τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών.

Ο «Σχολικός Πειραιαθλητισμός 2018», θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου και αναμένεται να συμμετάσχουν συνολικά στον Πειραιά 11.000 μαθητές από δημοτικά σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, από Ειδικά σχολεία και από τις Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων.9 - Αντίγραφο

Στις δραστηριότητες του «Σχολικού Πειραιαθλητισμού» περιλαμβάνονται μια σειρά κινητικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, η κολύμβηση, η αντιπτέριση, το μίνι βόλεϊ παραλίας, kids athletics, η πυγμαχία, το μπάντμιντον, η τοξοβολία και οι ξυλορακέτες, έτσι ώστε να αναπτύξουν τα παιδιά τις ικανότητές τους και να περάσουν όμορφα με τους συμμαθητές τους. Επίσης τα παιδιά συμμετέχουν σε δημιουργικά παιχνίδια και ενημερώνονται για την κυκλοφοριακή αγωγή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, εξέφρασε μεταξύ άλλων, τη βεβαιότητα, ότι ο Σχολικός Πειραιαθλητισμός εξ αιτίας της επιτυχίας και της μεγάλης συμμετοχής, μπορεί να εξελιχθεί σε θεσμό. Από τις πρώτες ημέρες της νέας διοίκησης της Περιφέρειας – υπενθύμισε – ασχολήθηκαν με την ανάδειξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και η προσπάθεια που έκαναν, ήταν να φέρουν σε επαφή με τον κλασσικό ερασιτεχνικό αθλητισμό χιλιάδες νέους ανθρώπους και νέα παιδιά. Ο κ. Γαβρίλης επεσήμανε ότι φέτος η συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και τον Δήμο της Νίκαιας έδωσε μεγαλύτερο βάθος, περιεχόμενο και έκταση στη διοργάνωση. Ο αθλητισμός – συνέχισε – είναι ένα καλό «εργαλείο» για να αποβάλλεις από τη νέα γενιά όλα εκείνα τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, για την καθοριστική συμβολή τους σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του χαρακτήρισε τον «Σχολικό Πειραιαθλητισμό» μια εξαιρετική πρωτοβουλία, που γίνεται για δεύτερη χρονιά. Στη διοργάνωση αυτή – πρόσθεσε ο Δήμαρχος Πειραιά – συντονιστικό ρόλο παίζει η Αντιπεριφέρεια Πειραιά και συμμετέχουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Δήμοι: Πειραιά, Νίκαιας και Περάματος. Ο Δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε ακόμη: «Είναι ευχάριστες και χαρούμενες οι εικόνες που βλέπουμε εδώ σήμερα, να παίρνουν μέρος στον Σχολικό Πειραιαθλητισμό χιλιάδες παιδιά, να χαμογελούν και να συμμετέχουν σε πολλά είδη αθλημάτων, από όλη την περιοχή που καλύπτει η Αντιπεριφέρεια του Πειραιά.» Ο κ. Μώραλης, δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου στη διοργάνωση, τονίζοντας ότι η συμβολή του Δήμου είναι η διάθεση των αθλητικών εγκαταστάσεων και η κάλυψη μέρους των εξόδων που απαιτούνται. Το ίδιο – συμπλήρωσε – έκανε και ο Δήμος Νίκαιας και ο Δήμος Περάματος. Τέλος, επανέλαβε ότι είναι μια πολύ ωραία πρωτοβουλία που κάθε χρόνο – όπως είπε οργανώνεται ακόμη καλύτερα και γίνεται ακόμη πιο μεγάλη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πειραιά, φέτος, το σύνολο των παιδιών που θα λάβει μέρος είναι περίπου 22.000 παιδιά από όλη την Αντιπεριφέρεια και γ’ αυτό αξίζει κάθε υποστήριξης.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Νίκος Μουμούρης, μιλώντας γι’ αυτή τη διοργάνωση σημείωσε ότι έτσι πρέπει να κλείνει η σχολική χρονιά για τα παιδιά, με χαρά και ότι το σχολείο πρέπει να είναι δημιουργία, χώρος, όπου τα παιδιά θα αισθάνονται καλύτερα και από το σπίτι τους. Ο κ. Μουμούρης πρόσθεσε ότι ο «Σχολικός Πειραιαθλητισμός» γίνεται για δεύτερη χρονιά και είναι πολύ σημαντικό να καθιερωθεί σαν θεσμός.

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Λεωνίδας Νίκας, σημείωσε ότι το σχολείο είναι μέρος της τοπικής κοινωνίας. Εμείς ως διοίκηση, όπως είπε, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαζόμαστε με τους φορείς, να βρίσκουμε πάντα ανοιχτές πόρτες σε ανθρώπους που θέλουν να συνεργαστούν και τα αποτελέσματα αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας είναι: χιλιάδες παιδιά να χαίρονται, να γνωρίζουν αθλήματα, να δημιουργούν και να δείχνουν τις ικανότητές τους.

Η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κα Μαρία Παπαδοπούλου αναφερόμενη στη συμμετοχή τόνισε την μεγάλη αύξηση από 7.000 πέρσι σε 22.000 φέτος και ευχήθηκε να γίνει θεσμός και να αγκαλιάσει και άλλους μαθητές από άλλους Δήμους. Αυτό είναι και η φιλοδοξία μας, κατέληξε.

Ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Ηρακλής Κέλλης χαρακτήρισε το επίπεδο συνεργασίας με τις τοπικές αρχές επαγγελματικό και πάρα πολύ καλό. Ο Δήμος και η Περιφέρεια – όπως είπε – κάλυψαν όλες τις απαιτήσεις που είχαν. Για να γίνει θεσμός η διοργάνωση – τόνισε – χρειάζεται συνεργασία και θέληση από όλους.

Για τον «Σχολικό Πειραιαθλητισμό 2018»

Ο «Σχολικός Πειραιαθλητισμός 2018» διοργανώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Πειραιά (Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Πειραιά) και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων: Πειραιά, Νικαίας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Περάματος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Be Active».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ