Εφημερίδα Κοινωνική

Εισαγγελική παρέμβαση μετά την επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων των Εξαρχείων

Εισαγγελική παρέμβαση μετά την επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων των Εξαρχείων
02 Μαΐου 2018

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή την επιστολή περίπου 400 κατοίκων των Εξαρχείων οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση ανομίας που επικρατεί στην περιοχή.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος πριν από περίπου δυο μήνες είχε δώσει παραγγελία για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας με στόχο να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλόμενων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Τι αναφέρουν στην επιστολή τους

Με επιστολή τους προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών 400 κάτοικοι των Εξαρχείων απαριθμούν μία σειρά από έκνομες πράξεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή των Εξαρχείων, κάνοντας λόγο για «γκετοποίηση», υποβάθμιση των περιουσιών και καλλιέργεια νοοτροπίας «αυτόνομου κρατιδίου».

Οι κάτοικοι στην επιστολή τους υποστηρίζουν ότι λόγω των επεισοδίων και των έκνομων πράξεων στην ευρύτερη περιοχή, τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει στα Εξάρχεια υποκαταστήματα τραπεζών, ιδιωτικές επιχειρήσεις ενώ όπως λένε, λεωφορειακές γραμμές έπαψαν να ακολουθούν την διαδρομή επί της οδού Σπυρίδωνος Τρικούπη.

Επισημαίνουν ακόμη μεγάλο αριθμό ληστειών και βανδαλισμών κατά μικρών επιχειρήσεων προσθέτοντας ότι όλες αυτές οι πράξεις τελούνται με την απόλυτη αδιαφορία των κρατικών αρχών. Στην επιστολή τους αναφέρουν μάλιστα, ότι «υπάρχει οργανωμένο σχέδιο μέσα στον κρατικό μηχανισμό, ώστε τα Εξάρχεια να καταστούν βάση, καταφύγιο και ορμητήριο ανομίας και ΄΄μπαχαλοκρατίας΄΄ με στόχο να απομακρύνονται οι παράνομοι από άλλες περιοχές».

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ