Εφημερίδα Κοινωνική

Υπάρχει οδηγός 75 ετών σε νταλίκα στο λιμάνι του Πειραιά – Απίστευτη καταγγελία

 Breaking News

Υπάρχει οδηγός 75 ετών σε νταλίκα στο λιμάνι του Πειραιά – Απίστευτη καταγγελία
10 Μαΐου 2018

Σε μια απίστευτη καταγγελία στη σκιά του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος με τον 64χρονο οδηγό νταλίκας που παρέσυρε δύο ΙΧ και σκότωσε δύο ανθρώπους προχώρησε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο ταμίας της της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος Γιάννης Παπαδάκης.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει οδηγός 75 ετών που οδηγά νταλίκα στο λιμάνι του Πειραιά» είπε ο κ. Παπαδάκης.

Όπως εξήγησε ο εν λόγω οδηγός που είναι και ιδιοκτήτης της νταλίκας «περνάει κάθε χρόνο από γιατρούς ενώ εμείς λέμε ότι θα προκαλέσει ατύχημα». Ο κ. Παπαδάκης υπενθύμισε ότι στα 60 έτη οι οδηγοί των φορτηγών βγαίνουν στη σύνταξη.

Εκπροσωπώντας τους οδηγούς φορτηγών στην Ομοσπονδία ο κ. Παπαδάκης είπε ότι «το 100% των οδηγών στην Ελλάδα υπεραπασχολείται». «Προκαλώ οποιονδήποτε να διαψεύσει ότι οι οδηγοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι για 4 περισσότερες ώρες από ό,τι προβλέπεται» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το τι ίσχυει για την απασχόληση των οδηγών ο κ. Παπαδάκης απάντησε ότι «όταν δουλεύουμε στην Ελλάδα έχουμε 8 ώρες απασχόληση. Όταν είναι για εξωτερικό εφαρμόζουμε το νόμο που λέει 4 ώρες οδήγηση, μια σταματάμε. Στην πράξη υπάρχουν 16-17 ώρες συνεχόμενη απασχόληση».

Ο ίδιος κατήγγειλε, δε, ότι «το 70% των φορτηγών είναι παλιά και λόγω της κρίσης δεν περνάνε ΚΤΕΟ, δεν αλλάζουν λάστιχα κ.α.».

Ζήτησε, τέλος, να έρθει το βιβλίο δρομολογίων το αυτοκίνητο για να φαίνεται πόσες ώρες εργάζεται ο οδηγός, να μην υπάρχει ανασφάλιστη εργασία αλλά και να καταγράφονται οι παρατηρήσεις από τους οδηγούς.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ