Εφημερίδα Κοινωνική

Γυναίκα αποκάλυψε το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά -Από το 2015 ξεκίνησε η έρευνα

Γυναίκα αποκάλυψε το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά -Από το 2015 ξεκίνησε η έρευνα
16 Μαΐου 2018

Μια γυναίκα φαίνεται ότι ξετύλιξε το κουβάρι σχετικά με τη δράση του κυκλώματος των αντικαρκινικών φαρμάκων.

Η εν λόγω γυναίκα, λειτούργησε ως το «βαθύ λαρύγγι», αποκαλύπτοντας στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας το 2015 την ύπαρξη του οργανωμένου κυκλώματος.

Νέα, όμορφη και γνωστή στο χώρο της Υγείας

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος που μίλησε στην εφημερίδα «Εθνος» επρόκειτο για μια γυναίκα νέα και όμορφη η οποία μάλιστα είναι πασίγνωστη στον χώρο της Υγείας καθώς κατείχε και υψηλό αξίωμα. Εκείνη το 2015, τηλεφώνησε στον τότε υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον ενημέρωσε πως στην Ιταλία και τη Γερμανία κυκλοφορούν ακριβά αντικαρκινικά σκευάσματα τα οποία προέρχονται από την Ελλάδα.

Η μυστική έρευνα

Ο υπουργός συγκάλεσε σύσκεψη με την συμμετοχή ενός μικρού αριθμού στελεχών του υπουργείου και στην οποία μετείχε και η εν λόγω γυναίκα. Εκεί εξετάστηκαν οι πληροφορίες της από τις οποίες προέκυπτε ότι το κύκλωμα εξασφάλιζε από ογκολογικά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές μεγάλες ποσότητες φαρμάκων τα οποία κατέληγαν στις ευρωπαϊκές αγορές.

Με βάση τα στοιχεία άρχισαν έλεγχοι από τους «ράμπο» της Οικονομικής Αστυνομίας, σε νοσοκομεία όπως το Θεαγένειο και το Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε δυο ακόμη δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, όπως και σε δυο ιδιωτικές κλινικές στην πρωτεύουσα. Μια έρευνα που διήρκεσε τρία ολόκληρα χρόνια και καλύπτονταν από πλήρη μυστικότητα.

Η ερώτηση Αδωνι το 2015 και το τηλεφώνημα από τον υπουργό

Οπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης (ρ/σ Αλφα 9,89) είχαν περιέλθει πληροφορίες και στον ίδιο για την πιθανότητα ύπαρξης κυκλώματος και κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή το 2015. Ωστόσο, όπως είπε, δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του υπουργού στο οποίο τον ενημέρωσαν ότι γίνονταν έρευνες και τον παρακάλεσαν να αποσύρει την ερώτηση ώστε να διευκολυνθεί το έργο των αρχών, όπερ και εγένετο.

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ