Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη Γιάννη Πλακιωτάκη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ: Ο Πειραιάς θα μετατραπεί σε ένα διεθνές επιχειρηματικό και ναυτιλιακό κέντρο με τη «σφαγίδα» της ΝΔ

 Breaking News

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη Γιάννη Πλακιωτάκη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ: Ο Πειραιάς θα μετατραπεί σε ένα διεθνές επιχειρηματικό και ναυτιλιακό κέντρο με τη «σφαγίδα» της ΝΔ
22 Μαΐου 2018

Τις προτάσεις της ΝΔ για τον Πειραιά και την Αυτοδιοίκηση γενικότερα μας αποκαλύπτει ο Γιάννης Πλακιωτάκης, πρώην Πρόεδρος του κόμματος και νυν τομεάρχης Ναυτιλίας και υπεύθυνος για την Α΄ και Β’ Πειραιά. Ο ίδιος, αναλύει στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ τα πρώτα βήματα της ΝΔ μόλις αναλάβει τα ηνία της χώρας για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας και σχολιάζει την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέας της Ναυτιλίας.

-Κύριε Πλακιωτάκη, υποθέτουμε ότι η ΝΔ δεν βρίσκεται απλώς σε εκλογική ετοιμότητα αλλά έτοιμη να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Αν ζητούσα να μου αποκωδικοποιήσετε τη λίστα των πρώτων παρεμβάσεων υπέρ των πολιτών…

Όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος του κόμματος κ. Μητσοτάκης, οι πρώτες παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι για την ανακούφιση των αδυνάτων, ώστε να κερδίσουμε τη μάχη κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Στο πλαίσιο αυτό, θα προχωρήσουμε στην καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για 800.000 πολίτες διαθέτοντας ένα δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως, αντί των 760 εκατομμυρίων που διατίθενται σήμερα. Επίσης, τα κριτήρια για την απονομή επιδόματος ανεργίας θα γίνουν ελαστικότερα, ώστε να μεγαλώσει ο αριθμός των δικαιούχων. Για την ικανοποίηση αυτού του στόχου μάλιστα, έχουμε προβλέψει 200 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε ετήσια βάση, ώστε να καλυφθεί η αύξηση του αριθμού των δικαιούχων. Στην ίδια κατεύθυνση επίσης, είναι τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια, την αποπληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους πολίτες, καθώς και την παροχή εφάπαξ βοηθήματος στους πλέον αδύναμους και τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους. Για να ανακουφίσουμε πραγματικά τους πολίτες και να βελτιώσουμε το επίπεδο της ζωής τους όμως, πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας, ώστε να προκύψουν μεγαλύτεροι ρυθμοί ανάπτυξης στη χώρα, να γίνουν νέες επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας θα δημιουργηθούν ρυθμοί ανάπτυξης της τάξεως του 4%, γεγονός που θα προκαλέσει τη δημιουργία 600.000 νέων θέσεων εργασίας και τη μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες σε σχέση με το 2017.

-Προσφάτως πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας ένα ενδιαφέρον συνέδριο για τα ζητήματα της Α’ και Β’ Πειραιώς. Ποια «συμπεράσματα» έφτασαν στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη;

Πράγματι πρόσφατα, ως Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας των Α’ και Β’ περιφερειών του Πειραιά, διοργάνωσα μαζί με τους συνεργάτες μου, μια ημερίδα για το μέλλον του Πειραιά. Μέσα από αυτή την καινοτόμα πρωτοβουλία, δώσαμε τη δυνατότητα σε όλους τους φορείς, αλλά και του πολίτες του Πειραιά, να τοποθετηθούν για τα προβλήματα της περιοχής τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπισή τους. Το κεντρικό συμπέρασμα που έφτασε στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι με τις απαραίτητες παρεμβάσεις, ο Πειραιάς μπορεί να μετατραπεί σε ένα διεθνές επιχειρηματικό και ναυτιλιακό κέντρο, όπου θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα και παράλληλα, ως σημαντικός αιμοδότης της Ελληνικής Οικονομίας.

-Θα ήθελα να μου σχολιάσετε τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ στην περιοχή μας.

Πριν αναφερθώ στα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών θέλω να σχολιάσω την 32η συνεχή νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές.

Η νίκη αυτή, δικαιώνει απόλυτα τις ιδέες και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αναγκαιότητα ενός ποιοτικά αναβαθμισμένου, εξωστρεφούς, πιο αυτοτελούς και με εύρυθμη εσωτερική λειτουργία πανεπιστημίου. Για το λόγο αυτό, εκφράζω τα συγχαρητήρια μου σε όλα τα στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ για την αταλάντευτη πίστη τους στις φιλελεύθερες αξίες, και τη διαχρονική συμβολή τους στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να τονίσω ότι η όλη διαδικασία αποτέλεσε μια πραγματική γιορτή δημοκρατίας όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα σε πάνω από 155.000 πολίτες που επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία, να εκλέξουν τα μέλη των Δημοτικών και Νομαρχιακών οργανώσεων του κόμματος. Αξιομνημόνευτο είναι επίσης, ότι σε αυτή τη γιορτή έθεσαν υποψηφιότητα περισσότεροι από 8.000 στελέχη της παράταξης σε όλη την Ελλάδα και 2.500 εθελοντές συνέβαλλαν καθοριστικά, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η εκλογική διαδικασία. Η μαζική συμμετοχή των μελών και στελεχών του κόμματος στις εκλογές, αλλά και το ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, υποδεικνύουν το ψυχικό δέσιμο και την ενότητα που επικρατεί μεταξύ των στελεχών της παράταξης. Μαρτυρά επίσης, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τις προσεχείς εκλογές.

-Μεγάλη κουβέντα γίνεται για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, για τον τρόπο και το χρόνο που θα γίνουν. Ποια είναι η προσωπική σας εκτίμηση;

Αναμφίβολα, η Αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα της δημόσιας διοίκησης. Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε σχέση με το εκλογικό σύστημα και το χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών πλήττουν βάναυσα το θεσμό της αυτοδιοίκησης και μαρτυρούν τον πανικό στον οποίο βρίσκονται ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του.

Οι κινήσεις τους έχουν ως στόχο όχι την αναβάθμιση του θεσμού, αλλά το πώς θα διαχειριστεί την ήττα της η κυβέρνηση στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Η διεξαγωγή των εν λόγω εκλογών με απλή αναλογική θα δημιουργήσει το απόλυτο χάος και θα δημιουργήσει τεράστια διοικητικά προβλήματα στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

-Να τολμήσω να ρωτήσω -αν όχι ονόματα- τα χαρακτηριστικά των προσώπων που θα στηρίξετε στους μεγάλους Δήμους;

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένας καλός υποψήφιος είναι πρωτίστως όραμα για τον τόπο του, καθώς και γνώσεις, ικανότητα και εμπειρία σε αυτοδιοικητικά ζητήματα. Επίσης, με δεδομένο ότι στη τοπική αυτοδιοίκηση κυριαρχεί ο διάλογος και η σύνθεση ιδεών και απόψεων, θα πρέπει να διαθέτει προσόντα ενεργητικής ακρόασης και να μπορεί να επιτυγχάνει ευρύτερες συνεργασίες και κοινωνικές συμμαχίες.

-Θα ήθελα το σχόλιό σας για την ως τώρα «εγρήγορση» του υπ. Ναυτιλίας σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων (μεταφορικό ισοδύναμο, Σαρωνικός κ.α.)

Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας έχει βαλτώσει στις κοινότυπες διαπιστώσεις της και τη διατύπωση αφηγημάτων για τη ναυτιλία. Πρώτιστο μέλημά της, είναι η κάλυψη της απουσίας κυβερνητικού έργου με τις κακόγουστες λαϊκίστικες φιέστες που βασικό τους στόχο έχουν την αναπαραγωγή μιας αντιπαραγωγικής και νοσηρής προπαγάνδας. Στο χώρο της ναυτιλίας, είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε από τα λόγια στα έργα.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ