Εφημερίδα Κοινωνική

Εορτή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

 Breaking News

Εορτή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
21 Μαΐου 2018

Κάθε χρόνο η εκκλησία της Ελλάδος στις 21 Μαΐου εορτάζει τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη. Στον Πειραιά πανηγύρισε ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ι. Ν. με όρθρο και πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σαβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και συνχοροστατούντων του θεοφιλέστατου επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ.κ. Προκοπίου και του ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Αμέσως μετά έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Αγίων Κων/νου και Ελένης καθώς και της τίμιας κάρας του Αγίου Ανδρέου στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, με τιμητικά αγήματα από το Πολεμικό Ναυτικό, Λιμενικό, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», και τις δύο φιλαρμονικές του δήμου Πειραιά και του Λιμενικού σώματος να δίνουν πανηγυρικό τόνο καθ΄ όλη την περιφορά.

Ακολούθησε δέηση μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και αρτοκλασία παρουσία βουλευτών, πολιτευτών, της δημοτικής αρχής του Πειραιά, αντιδημάρχων- δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων. Επίσης, εκεί είδαμε εκπροσώπους των επιμελητηρίων, φορέων της πόλεως καθώς συλλόγους και σωματείων, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας από λιμενικό και αστυνομία, κ.α.

2

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

5


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ