Εφημερίδα Κοινωνική

Eκδήλωση γεμάτη γνώση και Ελλάδα στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Eκδήλωση γεμάτη γνώση και Ελλάδα στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
07 Μαΐου 2018

Την Tετάρτη 9 Μαΐου 2018, 19:00 στην Πινακοθήκη του Πειραιά διοργανώνεται εκδήλωση για τα Ελληνικά Μαθηματικά,

και για τον Ελληνικό Πολιτισμό! Μια σημαντική εκδήλωση γεμάτη γνώση και Ελλάδα.

Το έργο της Δρ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΛΚΟΥ είναι συγκλονιστικό!

ΒΥΖΑΝΤΙΟ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ… «η πρώτη Μαθηματική Εγκυκλοπαίδεια παγκοσμίως. Είναι ένα ογκώδες χειρόγραφο 250 περίπου πυκνογραμμένων σελίδων μεγέθους Α3, ανωνύμου συγγραφέα, το περιεχόμενο του οποίου διδασκόταν πριν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης σε ευρύ κοινό προερχόμενο από διάφορα κοινωνικά στρώματα, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή.»

..Γερμανός μεταφραστής που φιλοδοξεί να υφαρπάξει το έργο της Ελληνίδας Μαθηματικού, ερευνήτριας, μεταφράστριας και συγγραφέως ισχυρίζεται ότι «η εμφάνιση των δεκαδικών κλασμάτων συνδέεται με την άνοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»….»

Παρουσίαση του έργου του μέλους μας Δρ Μαρίας Χάλκου «Μελέτες από τα Αρχεία των Ελληνικών Μαθηματικών Χειρογράφων – ο προσδιορισμός της ταυτότητας του Ελληνισμού».

Στο έργο της περιλαμβάνονται δεκάδες άρθρα και διαλέξεις δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους, και σε Πρακτικά ελληνικών και διεθνών Συνεδρίων. Επίσης έχει συγγράψει 18 βιβλία Μαθηματικών, 4 εκ των οποίων κατεγράφησαν ως Πηγές για την Ιστορία των Μαθηματικών, καθώς και τη Βυζαντινή και τη Νεοελληνική Ιστορία από τις Βιβλιοθήκες του Harvard και άλλων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και της αλλοδαπής, ένα δε εξ αυτών και στη Βιβλιοθήκη του Κράτους του Βατικανού.

Μεταξύ των επιστημόνων που έχουν αναφερθεί στο έργο της είναι η Πρύτανης της Σορβόννης Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, η Ακαδημαϊκός Αγγελική Λαΐου, οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου της Βιέννης Wolfram Hoerandner και του Tomsk Polytechnic University Valeriy Perminov.

Διατελεί μέλος φορέων και Εταιριών, όπως η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, η Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά, η MENSA, κ., ά.

Στην παρουσίαση, εκτός από την συγγραφέα, θα συμμετέχει το μέλος μας κύριος Γεώργιος Δουδούμης, πρώην Οικονομικός Πρέσβης, συγγραφέας και βαλκανιολόγος.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επίσης, ο γνωστός πιανίστας μας κύριος Δημήτρης Λαουτάρης και η ηθοποιός κυρία Γεωργία Σοφού.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ