Εφημερίδα Κοινωνική

Δημήτρης Μαρκόπουλος:Απουσιολόγιο

Δημήτρης Μαρκόπουλος:Απουσιολόγιο
14 Μαΐου 2018

Απουσιολόγιο

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου*

Αρχισυντάκτης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε μια σημαντική ακτιβιστική ενέργεια. Όχι από την άκρα αριστερά. Ούτε από τη Χρυσή Αυγή. Απλοί, φιλελεύθεροι και δημοκράτες πολίτες μαζεύτηκαν στον εβραϊκό τομέα του Γ’ Νεκροταφείου Νικαίας για να διαμαρτυρηθούν κατά των βανδαλισμών τάφων από φασίστες.

Κάθε προοδευτικός πολίτης, κάθε σοβαρός άνθρωπος, κάθε νοικοκύρης που θέλει ειρήνη στον τόπο του, κάθε σωστός Χριστιανός (σ.σ. εξάλλου αναγνώστηκε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου) όφειλε να διαμαρτυρηθεί. Να πει ως εδώ. Κι όντως. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη σιωπηλή αυτή διαμαρτυρία. Δυστυχώς όμως, οι εκπρόσωποι της Β΄ Πειραιά, το πολιτικό της δυναμικό απείχε.

Κανένας ασφαλώς δεν περίμενε να παραβρεθούν οι κ.κ. Γιάννης Λαγός από τη Χρυσή Αυγή και Δημήτρης Καμμένος από τους ΑΝΕΛ. Οι αντισημιτικές τους θέσεις είναι γνωστές. Θέσεις που έφθαναν έως και σε αναρτήσεις του τύπου «να καεί το Ταλμούδ σας» ή σε υπενθυμίσεις του τύπου πως κανένας Εβραίος δεν βρέθηκε μέσα στους δίδυμους πύργους. Όμως η απουσία πολιτικής εκπροσώπησης ήταν σαφής.

Ίσως να μην έκανα αυτό το σχόλιο εάν παρακολουθούσα τους βουλευτές ενεργούς κατά το ναυάγιο της Σαλαμίνας. Κατά την νεροποντή στο Πέραμα. Εάν έβλεπα μια κάποια διαμαρτυρία για το περιβαλλοντικό πάρκο στο Σχιστό που καταστρέφεται δεν θα μιλούσα. Αν τους συναντούσα σε κάποια προσπάθεια για την έλλειψη αστυνόμευσης στη Σαλαμίνα δεν θα έγραφα αυτές τις γραμμές. Δυστυχώς όμως οι βουλευτές της Β’ Πειραιά είναι χαμένοι. Θα τους δεις σε γιορτές μονάχα ή σε κοπές πίτες πολιτιστικών συλλόγων. Σε σουαρέ ή σε «εύκολες» κοινωνικές εκδηλώσεις. Άλλοι εξαντλούνται στο μικρορουσφέτι και τη διεκπεραίωση. Στη μάχη όμως του καθήκοντος, εκεί που όπως λέει ο λαός «καίνε τα κάρβουνα» δεν βρίσκονται. Απέχουν.

Κι εδώ είναι που ο λαός έρχεται και ρωτάει: τι είδους άραγε λαϊκοί εκπρόσωποι είναι αυτοί που δεν μετέχουν στο πρόβλημα; Που δεν παλεύουν στα δύσκολα; Που εμφανίζονται μονάχα για να κόβουν την κορδέλα;

Κάποιοι ίσως κουράστηκαν και με τα χρόνια βάρυναν. Άλλοι πάλι υπό το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας κρύβονται. Όμως με αυτά κι αυτά αφέθηκε χώρος για τη Χρυσή Αυγή ή τον Ρουβίκωνα.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ