Εφημερίδα Κοινωνική

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία

 Breaking News

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία
18 Απριλίου 2018

Δημήτριος Κ. Καμμένος: Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τίτλο «για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην υπόθεση δύο Ελλήνων στρατιωτών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία», καλεί την Τουρκία να ολοκληρώσει με ταχείς ρυθμούς τη δικαστική διαδικασία, να απελευθερώσει τους στρατιωτικούς μαςκαι να τουςεπιστρέψει πίσω στην πατρίδα και τις οικογένειές τους.

Η Τουρκία καλείται να ακολουθήσει επακριβώς τις νομικές διαδικασίες και να σεβαστεί πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα των δύο κρατούμενων όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης της Γενεύης. Η Επιτροπή, η Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. καλούνται να δείξουν αλληλεγγύη με την Ελλάδα και να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωση των στρατιωτών μας σε οποιασδήποτε μορφής επικοινωνίας έχουν με την Τουρκία.

To ψήφισμα της Ε.Ε αποτελεί ισχυρόμήνυμα, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση διεθνοποίησης του ζητήματος, προκειμένου να ασκηθεί πίεση και ενιαία φωνή από την Ευρώπη στην Τουρκία και να πράξει το αυτονόητο. Να απελευθερώσει επιτέλους τα παιδιά μας που καταχρηστικά κρατά αιχμαλώτους κόντρα σε κάθε νόμιμη πρακτική δικαίου.

Ευελπιστώ πως η συντονισμένη αυτή προσπάθεια σε ευρωπαϊκό πια επίπεδο θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και πως θα ηρεμήσουν σύντομα και οι ψυχές των οικογενειών των στρατιωτικώνμας.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ