Εφημερίδα Κοινωνική

Στοχευμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Σχιστό Περάματος

Στοχευμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Σχιστό Περάματος
16 Απριλίου 2018

Την περασμένη Κυριακή 15 Απριλίου η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά συγκρότησε Γενικό συνεργείο για ελέγχους στο Σχιστό του Περάματος με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά κ. Βασίλη Λάππα και βοηθό του τον Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Περάματος κ. Βαγγέλη Λινάρδο.

Η επιχείρηση ήταν αρκετά μεγάλη καθώς υπήρξε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής (ΟΠΚΕ), την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά, και το τμήμα Τροχαίας Κορυδαλλού οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της υπαίθριας αγοράς του Σχιστού Περάματος.

Σκοπός της όλης επιχείρησης ήταν η πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την αντιμετώπιση του παραεμπορίου που ανθεί αυτή την περίοδο, της παραβατικότητας των ομάδων Ρομά, την καταπολέμηση της επαιτείας, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη διωκόμενων προσώπων.

Η μικτή αυτή εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ. έφερε κατά την διάρκεια της ημέρας τα εξής συνολικά αποτελέσματα: Έγιναν 47 έλεγχοι ατόμων εκ των οποίων οι 35 ήταν έλληνες και οι 12 αλλοδαποί, Έγιναν 23 προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων οι 11 ήταν Έλληνες και 12 αλλοδαποί, επίσης 36 έλεγχοι έγιναν σε οχήματα και ελέχθησαν 10 πάγκοι του παζαριού. Τέλος, έγιναν 4 συλλήψεις αλλοδαπών, 2 εκ των οποίων ήταν υπήκοοι Πακιστάν γιατί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 630 πακέτα τσιγάρα και 65 πακέτα καπνού, και οι άλλοι δύο αλλοδαποί καταγωγή από την Νιγηρία και το Μπαγκλαντές για παράβαση του υπαίθριου εμπορίου και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες από γυαλιά ηλίου (182), ρολόγια χειρός (96), τσαντάκια μέσης (21), γυαλιά οράσεως (47), και άλλα μικροαντικείμενα.

Από την Τροχαία βεβαιώθηκαν συνολικά 36 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και έγιναν και 3 μηνύσεις.

Όλοι οι ανωτέρω που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Πειραιά και σχηματίστηκαν δικογραφίες.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ