Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θύματα καταστηματάρχες στον Πειραιά από «μαϊμού» υπάλληλο του ΣΔΟΕ -Πώς τους εξαπατούσε και γιατί δεν μπορούσαν να τον καταγγείλουν

 Breaking News

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θύματα καταστηματάρχες στον Πειραιά από «μαϊμού» υπάλληλο του ΣΔΟΕ -Πώς τους εξαπατούσε και γιατί δεν μπορούσαν να τον καταγγείλουν
16 Απριλίου 2018

«Λαβράκι» στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά! Ενας 54χρονος Έλληνας συνελήφθη αρχικά ως φυγόποινος και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του. Υπόθεση συνηθισμένη κατά πολλούς. Πού να φανταζόντουσαν όμως οι άνδρες της Αστυνομίας όσα θα επακολουθούσαν.

Ο συγκεκριμένος «κύριος» κατά την διάρκεια που ήταν φυγόποινος, διέπραξε μια σειρά από έξυπνες απάτες!

Συγκεκριμένα, προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), επιδείκνυε πλαστή ταυτότητα και αποσπούσε από καταστηματάρχες του Πειραιά αλλά και της ευρύτερης περιοχής χρηματικά ποσά προκειμένου να μην βεβαιώσει φορολογικές παραβάσεις!

Η τακτική του ήταν η ακόλουθη:

Παρουσιαζόταν στο κατάστημα ως αγοραστής και περίμενες πώς και πώς στο ταμείο να κάνουν το λάθος να μην του κόψουν απόδειξη αγοράς. Μόλις ο καταστηματάρχης ή υπάλληλος «θύμα» έκανε την λάθος κίνηση, επιδείκνυε την πλαστή ταυτότητα του ΣΔΟΕ και τότε όλους τους έλουζε κρύος ιδρώτας. Συνιστούσε ψυχραιμία και έκλεινε το μάτι στους καταστηματάρχες για «τακτοποίηση»… Εκείνοι έπιαναν το “νόημα”, τον μετέφεραν διακριτικά εντός της επιχείρησης και του έδιναν κάποια χρήματα για να «κλείσει» η υπόθεση… Μάλιστα, στις περισσότερες των περιπτώσεων τον κερνούσαν και το προϊόν που δήθεν επιθυμούσε να αγοράσει.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά, είχαν αναφερθεί τρείς περιπτώσεις της συγκεκριμένης απάτης και άλλες δύο περιπτώσεις απόπειρας απάτης. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά από την προανάκριση έκρινε ότι είναι πολύ περισσότερες οι περιπτώσεις καταστηματαρχών που έπεσαν στα «χέρια» του 54χρονου! Γιατί όμως δεν άνοιξαν περισσότερα στόματα και δεν έγιναν περισσότερες καταγγελίες; Η απάντηση… απλή! Οι επιχειρηματίες έκαναν πίσω όταν τους είπαν για μηνυτήρια αναφορά, φοβούμενοι συνέπειες δικών τους παραβάσεων για τη μη έκδοση απόδειξης, καθώς αυτό θα έπρεπε να καταγραφεί ως στοιχείο στη δικογραφία, με όνομα και υπογραφή!

Κάπως έτσι λοιπόν, ο δράστης κατάφερε και «έπεσε» στα μαλακά, προκαλώντας μάλιστα τις Αρχές να αποδείξουν την ενοχή του! Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του καθώς οι παραπάνω περιπτώσεις ελέγχονταν για «παράνομο οικονομικό όφελος»

Σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Πειραιά. Γλίτωσε το αυτόφωρο, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος!

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ