Εφημερίδα Κοινωνική

Κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ

 Breaking News

Κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ
16 Απριλίου 2018

Κατάληψη συμβολικού χαρακτήρα έχουν πραγματοποιήσει εργαζόμενοι στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο, από τις 7 οι οποίοι κινδυνεύουν με απόλυση, καθώς δεν έχουν καταφέρει να μονιμοποιηθούν.

Αρκετοί από τους συγκεκριμένους εργαζόμενους καλύπτουν θέσεις σε κομβικά σημεία του ΟΑΕΔ ενώ αύριο θα βγει η απόφαση για το αν θα παραμείνουν ή θα απολυθούν.

Οι 160 εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ προέρχονται από τα stage και δεν έχουν καταφέρει να μονιμοποιηθούν. Για τους 60 από αυτούς πρόκειται να κριθεί το μέλλον τους στον Οργανισμό την ερχόμενη Τρίτη, αφού η υπόθεσή τους εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, στο αρμόδιο Εφετείο.

Αρκετοί από τους συγκεκριμένους εργαζόμενους καλύπτουν θέσεις σε κομβικά σημεία του ΟΑΕΔ, όπως για παράδειγμα στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) στην περιφέρεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΚΠΑ Ιεράπετρας, από τους τέσσερις εργαζόμενους που απασχολούνται εκεί, οι τρεις προέρχονται από αυτή την ομάδα εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων, θεωρώντας ότι επιβάλλεται άμεσα να μονιμοποιηθούν, αφού αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μάλιστα, σε πρώτη φάση υπήρξε συμφωνία και με τη διοίκηση του Οργανισμού, ώστε με εισήγηση στο ΔΣ να δοθεί, έστω προσωρινή λύση στο θέμα. Τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη επειδή διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νομικό κώλυμα και η υπόθεση βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Η Ομοσπονδία ζητάει να δοθεί πολιτική λύση στο θέμα, αφού είναι πραγματικά παράδοξο ο ΟΑΕΔ που επιδιώκει την εύρεση εργασίας σε χιλιάδες πολίτες, να κινδυνεύει να οδηγήσει στην ανεργία, ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ