Εφημερίδα Κοινωνική

Ιστορικός περίπατος

 Breaking News

Ιστορικός περίπατος
27 Απριλίου 2018

Ένας ιστορικός περίπατος ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή 22 Απριλίου από την πλατεία Αλεξάνδρας στην Καστέλλα του Πειραιά, όπου το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Προσφυγικές γειτονιές του Πειραιά- Από την ανάδυση στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης» ήταν αυτός ο ιστορικός περίπατος που ξεκίνησε από την πλατεία Αλεξάνδρας, είδαμε όλα τα νεοκλασικά κτήρια που διασώζονται του Τσίλερ και καταλήξαμε στα προσφυγικά σπίτια που διασώζονται μέχρι σήμερα στο Μικρολίμανο Καστέλλας μετά από δύο ώρες πεζοπορίας, συζητώντας για την ιστορία της πόλης και τις ιστορίες των ανθρώπων της.

Η ιστορία της πόλης του Πειραιά είναι ταυτισμένη με την μετανάστευση και προσφυγιά, με το εμπόριο, το λιμάνι και τη βιομηχανία. Ξεναγοί μας σε αυτή τη περιήγηση ήταν οι ιστορικοί: Ευαγγελία Μπαφούνη, Ελένη Κυραμαργιού και ο αρχιτέκτονας Νίκος Μπελαβίλας.

Πάρα πολλοί Πειραιώτες ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα του Δήμου Πειραιά όπου μεταξύ αυτών μπορέσαμε και διακρίναμε:

Τον βουλευτή και πρώην υπουργό κ. Θεόδωρο Δρίτσα, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη, τον ιατρό κ. Γιάννη Πατούλη, τον πρόεδρο των Μικρασιατών Καστέλλας κ. Τζανή, τους δημοσιογράφους: κ. Νότη Ανανιάδη, κ. Δημήτρη Κρητικό και συνεργείο της ΕΡΤ, τον κ. Παναγιώτη Δόκο, κ.α.

 

ISTORIKOS12


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ