Εφημερίδα Κοινωνική

Ημερίδα στο Γαλατά Τροιζηνίας για την αγροτική Ανάπτυξη

 Breaking News

Ημερίδα στο Γαλατά Τροιζηνίας για την αγροτική Ανάπτυξη
18 Απριλίου 2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, χτες 17/04, στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Γαλατά Τροιζηνίας, η ημερίδα αναφορικά με τα Σχέδια Βελτίωσης και τη Σύσταση Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών στην Περιφέρεια Αττικής που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων σε συνεργασία με τη Δ/νση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής. Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Γεν. Δ/ντρια Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Ρόδη Αιμιλία, η Δ/ντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Νήσων κ. Σταματίνα Ράφτη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού και Εφαρμογών της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής κ. Ζαλούμη Όλγα και η Προϊσταμένη του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Νήσων.

Η ημερίδα σκοπό είχε την έγκαιρη και πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, α) για τα Σχέδια Βελτίωσης, στο πλαίσιο της έκδοσης της Πρόσκλησης για το Υπομέτρο 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» και β) για το Μέτρο 4.9 «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τροιζηνίας-Μεθάνων Κωνσταντίνο Καραγιάννη, για το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας και την αγαστή φιλοξενία του, όπως επίσης και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την εκτενή ενημέρωση που παρείχαν αλλά και παρευρισκόμενους αγρότες για το ενδιαφέρον τους. Τόνισε δε την ιδιαίτερη μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής για την πρωτογενή παραγωγή και ενημέρωσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής για τις Δράσεις και Παρεμβάσεις της ΠΕ Νήσων στον τομέα αυτόν.

Τελικός Στόχος όλων των προαναφερθέντων ενεργειών και δράσεων είναι η πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου και η ενημέρωση του ανθρώπινου δυναμικού για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας. Με τον τρόπο αυτό, θα επιτευχθεί η βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων τοπικών προϊόντων και προϊόντων ΠΟΠ (φιστίκι Αιγίνης, μέλι Κυθήρων, ελαιόλαδο Τροιζηνίας, κλπ.). Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η παροχή οικονομικών ενισχύσεων για την είσοδο νέων στη γεωργική απασχόληση αλλά και η βελτίωση της συνολικής στρεμματικής απόδοσης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων κυρίως μέσω της συσπείρωσης των παραγωγών σε ομάδες ή οργανώσεις ώστε να μειώσουν το ανά παραγωγό κόστος παραγωγής.

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και εκδηλώθηκε το έντονο ενδιαφέρον των φορέων για διαρκή ενημέρωση.

Κλείνοντας δε, ο κ. Χατζηπέρος επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής προωθεί και στηρίζει τόσο τη συνεργασία όσο και κάθε εποικοδομητική πρόταση όλων των εμπλεκόμενων ενδιαφερόμενων φορέων αλλά και μεμονωμένων πολιτών προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ