Εφημερίδα Κοινωνική

«Hellenic Youth in Action»: Η μεγάλη συνάντηση της νεολαίας της ελληνικής ομογένειας με την συμμετοχή της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά

 Breaking News

«Hellenic Youth in Action»: Η μεγάλη συνάντηση της νεολαίας της ελληνικής ομογένειας με την συμμετοχή της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά
05 Απριλίου 2018

Ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 31 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 1η Απριλίου η μεγάλη συνάντηση της νεολαίας με 350 Έλληνες από 20 χώρες του κόσμου, όπου ταξίδεψαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο Φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων με τίτλο: «Hellenic Youth in Action».

Την παραμονή των εργασιών (Παρασκευή 30 Μαρτίου), οι νέοι της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» κάλεσαν τα Κρητικόπουλα όπου γης στο Μέγαρο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά (Ελευθερίου Βενιζέλου 82) σ’ ένα δείπνο γνωριμίας όπου τα παραδοσιακά εδέσματα της Κρήτης, η ρακή και η μουσική της Μεγαλονήσου είχαν την τιμητική τους. Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Θεόδωρος Τσόντος καλωσόρισε τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Μανώλη Κουγιουμτζή και τους νεαρούς προσκεκλημένους και τους ενημέρωσε για την ιστορία του κτιρίου και τη μεγάλη πορεία της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» μέσα στο χρόνο. Λαμβάνοντας το λόγο ο ομόλογός του, ευχαρίστησε τον κ. Θεόδωρο Τσόντο για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία και η υπόλοιπη βραδιά κύλισε ζεστά με ανταλλαγή απόψεων σε διάφορα θέματα και πολύ χορό στον 1ο όροφο του Μεγάρου.

Το Σάββατο 31 Μαρτίου έγινε η τελετή έναρξης του Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους εκπροσώπων της Πολιτείας, θεσμικών φορέων και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ οι εκπρόσωποι νεολαίας των 9 παγκόσμιων οργανώσεων Ελληνισμού, παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους και πρότειναν τρόπους συνεργασίας μεταξύ αυτών και της ιστορικής τους πατρίδας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, 200 χορευτές, Θεσσαλοί, Ηπειρώτες, Κύπριοι, Μακεδόνες, Αρκάδιοι, Θρακιώτες, Βλάχοι, Πόντιοι και Κρήτες από την πολυμελή χορευτική ομάδα της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», συγκεντρώθηκαν απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων και παρουσίασαν χορούς της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Στο τέλος όλοι μαζί, ένωσαν τα χέρια τους σ’ ένα «Χορό Φιλίας» σχηματίζοντας μία συμβολική σπείρα, που αγκάλιασε το σήμερα με το χθες και το αύριο. Στο χορό έλαβαν μέρος και περαστικοί, που θέλησαν να γιορτάσουν μαζί με τους νέους, τη σημαντική αυτή μέρα για τον Ελληνισμό. Η οργάνωση του καλλιτεχνικού προγράμματος έγινε υπό την επιμέλεια του σκηνοθέτη-χορογράφου κ. Φωκά Ευαγγελινού, ενώ το Φόρουμ συντόνιζε ο γνωστός ομογενής από την Αυστραλία κ. Κ. Γκόλντ.

Ακολούθησε μια ξεχωριστή Ελληνική βραδιά στο Cine Κεραμεικός, με φαγητό και χορό που κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα. Το γλέντι συνεχίστηκε για τα Κρητικόπουλα του Πειραιά, τα οποία μαζί με τους ομογενείς συμπατριώτες τους και όχι μόνο, διασκέδασαν στο κρητικό κέντρο «ΟΜΑΛΟΣ» που βρίσκεται στο Μοσχάτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τη δεύτερη ημέρα του φόρουμ (Κυριακή 1η Απριλίου), οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τη λειτουργία που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ενώ ακολούθησαν work-shops στο Ζάππειο Μέγαρο, με θέματα αναφορικά με τη διασπορά και τους απόδημους Έλληνες, στα οποία συμμετείχε και η νεολαία της Αδελφότητας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι νεολαίοι ένωσαν τις φωνές τους στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στον κόσμο ότι έφτασε η στιγμή για την επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα, με μία πορεία από το Ζάππειο Μέγαρο προς τον ιερό λόφο της Πνύκας, αιώνιο σύμβολο της αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Εκεί πραγματοποιήθηκε και η τελετή λήξης της εκδήλωσης, όπου οι εκπρόσωποι της Ελληνικής διασποράς, διάβασαν το ψήφισμα του Φόρουμ.

Η ημέρα έκλεισε με μια ιδιαίτερα σημαντική διάλεξη του Διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητή κ. Δ. Παντερμαλή, στο αμφιθέατρο του Μουσείου.

Το Φόρουμ το οποίο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, διοργανώθηκε από τις εξής 9 οργανώσεις: Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας, Νεολαία Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων, Νεολαία Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, Νεολαία Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών, Νεολαία Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, Νεολαία Παγκόσμιας Αμφικτυονίας Βλάχων, Νεολαία Παναρκαδικού Παγκόσμιου Συμβουλίου, Νεολαία Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Νεολαία Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης.

Για άλλη μια φορά η εφημερίδα μας ήταν εκεί όπου κάλυψε το σημαντικό αυτό γεγονός.

krhtes

 

 

 

 

 

 

KRHTES1

 

 

 

 

 

 

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ