Εφημερίδα Κοινωνική

Γ. Ιωακειμίδης: Φωτισμός LED σε όλη την πόλη

 Breaking News

Γ. Ιωακειμίδης: Φωτισμός LED σε όλη την πόλη
04 Απριλίου 2018

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση του δημάρχου Γιώργου Ιωακειμίδη, σχετικά με τους φωτισμούς LED:

Όλοι ξέρουμε πόσο δαπανηροί είναι οι παλιοί λαμπτήρες που όλοι χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας, σε σχέση με τους νέους, τεχνολογίας LED.

Επίσης ο καθένας μπορεί να καταλάβει πόσο μας κοστίζει ο φωτισμός της πόλης και των δημοτικών κτιρίων.

Το πρόβλημα όμως, εκτός από την οικονομική του διάσταση, σχετίζεται άμεσα και με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και τη χρήση υδραργύρου στις παλιές λάμπες φθορισμού.

Αναζητήσαμε λοιπόν τρόπους για να «απαντήσουμε» άμεσα και αποτελεσματικά στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό που έπρεπε να γίνει σε όλες τις παλιές λάμπες και την αντικατάστασή τους με LED.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το Δημαρχείο Νίκαιας και συνεχίζουμε με άλλα δημοτικά κτίρια όπως το Δημαρχείο Ρέντη, τα ΚΕΠ, το δημοτικό parking στην οδό Νάξου στο Ρέντη και τα σχολεία. Υπολογίζουμε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχουμε αντικαταστήσει τους λαμπτήρες σε όλα τα δημοτικά κτήρια. Επίσης, στην παρούσα προμήθεια έχουμε προβλέψει να αντικατασταθούν τα φωτιστικά κορυφής σε τρεις πλατείες του Δήμου, αναβαθμίζοντας το φωτισμό τους.

Έχουμε υπολογίσει ότι από την εξοικονόμηση που θα πετύχουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, θα καλυφθεί σταδιακά και το κόστος αγοράς. Άλλωστε, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Υπολογίζουμε ότι από τους πρώτους 2570 νέους λαμπτήρες LED που προμηθευτήκαμε, θα εξοικονομήσουμε 192.920 Kwh ανά έτος που αντιστοιχούν σε σχεδόν 30.000 ευρώ το χρόνο, ενώ θα έχουμε αποσβέσει το κόστος αγοράς σε 7,3 μήνες!

Όλους πρέπει να μας απασχολεί, η εξοικονόμηση ενέργειας, η προστασία του περιβάλλοντος και των ενεργειακών πηγών, η ανακύκλωση απορριμμάτων και άλλων υλικών, αυτό που ονομάζουμε «επαναχρησιμοποίηση» ή «κυκλική οικονομία», ένα μεγάλο θέμα, στο οποίο θα επανέλθω.

1

 

2

 

3

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ