Εφημερίδα Κοινωνική

Ένοπλη ληστεία με θύμα δικηγόρο και το παιδί της

 Breaking News

Ένοπλη ληστεία με θύμα δικηγόρο και το παιδί της
05 Απριλίου 2018

Απανωτά είναι τα κρούσματα βίαιων ληστειών τις τελευταίες ημέρες. Την ώρα που ο 52χρονος επιχειρηματίας Αλ. Σταματιάδης δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά την επίθεση από κακοποιούς, μια άλλη ένοπλη ληστεία έρχεται στο φως.

Σύμφωνα με το Star θύμα υπήρξε πασίγνωστη δικηγόρος με το γιο της, που κρατήθηκαν όμηροι από τους αδίστακτους κακοποιούς.

Οι δυο ένοπλοι που μπήκαν στο σπίτι της γνωστής δικηγόρου είχαν μόνο ένα στόχο. Τα πανάκριβα κοσμήματα της και τα χρήματα που βρίσκονταν στο σπίτι.

«Τους αντιλήφθηκε πρώτος ο πατέρας μου που κοιμόταν κάτω με το γιο μου στο ισόγειο της κατοικίας και του είπαν κάνε ησυχία και δεν θα σας πειράξουμε», λέει η δικηγόρος.

«Τον πήραν μαζί με το γιο μου υπό την απειλή όπλου και ενός διαρρηκτικού εργαλείου που ονομάζεται σκύλα και ανέβηκαν στον 1ο όροφο στην κρεβατοκάμαρά την δική μου. Τεράστιο το σοκ αλλά ως δικηγόρος έχω μάθει να αντιμετωπίζω τα πράγματα πιο ψύχραιμα. Έκανα ακριβώς ότι μου είπαν. Έκανα ησυχία και τους υπέδειξα που βρίσκονται τα χρήματα και τα κοσμήματα. Απόλυτα ήρεμη, ήσυχη το ίδιο και ο γιoς μου και ο πατέρας μου».

Η συγκεκριμένη οικεία δεν είχε μέτρα ασφαλείας δεν είχε συναγερμό και ήταν εύκολα προσβάσιμη.

Προσπάθησαν να εισβάλλουν κόβοντας κάγκελα σιδερένια. Βρήκαν την εσωτερική πόρτα κλειδωμένη και ακολούθως βγήκαν από τον ίδιο χώρο που είχαν εισβάλλει και μπήκαν τελικά από την πόρτα του ισογείου την βοηθητική της κουζίνας.

Εφιάλτης

Στενός οικογενειακός φίλος περιγράφει στο Star τον εφιάλτη που έζησε η 39χρονη γυναίκα: «Όταν μπήκαν ρώτησαν πού είναι η κοπέλα. Πού είναι το χρυσό και τα χρυσαφικά. Φορούσαν μάσκες. Η κατάσταση στην Βουλιαγμένη είναι αφόρητη. Παρακολουθούν και ξέρουν τα πάντα».

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι σίγουροι ότι τα σπίτια τους παρακολουθούνται. Σύμφωνα με μαρτυρία: «Ήταν με παρακολούθηση και στοιχεία. Παρακολουθούσαν καιρό ξέραν την διαρρύθμιση του σπιτιού, τα πάντα».

«Περίμεναν να επιστρέψω στην οικεία μου και θέλανε να βρίσκομαι μέσα όπως το ίδιο θέλανε να βρίσκονται μέσα όλοι οι κάτοικοι. Όταν ο πατέρας μου λόγω ηλικίας δεν μπορούσε να κάτσει απόλυτα ήσυχος του είπαν Κάτσε κάτω γέρο, γιατί αλλιώς θα δεις τι θα γίνει», λέει η δικηγόρος.

 

«Μιλούσαν αρκετά καλά ελληνικά αλλά καταλαβαινες ότι ήταν αλλοδαποί. Full face μάσκες φορούσαν».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ένοπλοι ληστές εκτός από κοσμήματα και μετρητά πήραν από το σπίτι και ράβδους χρυσού.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ