Εφημερίδα Κοινωνική

Δικαιολογητικά που απαιτούνται για τον διορισμό νέου δικηγόρου

 Breaking News

Δικαιολογητικά που απαιτούνται για τον διορισμό νέου δικηγόρου
12 Απριλίου 2018

Δικαιολογητικά που απαιτούνται για τον διορισμό νέου δικηγόρου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά μας ενημερώνει:

Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται στο 2ο όροφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης –Λ. Μεσογείων 96 – στο γραφείο 236 σε ώρες από 9.00πμ -14.00μμ καθημερινά. Χρειάζεται:

-Αίτηση για το διορισμό δικηγόρου, στην οποία να αναφέρεται σε ποιο Πρωτοδικείο επιθυμεί να διοριστεί ο ενδιαφερόμενος (έντυπη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης)

-Mεγαρόσημο των 3 ευρώ (δεν διατίθεται στο Υπουργείο)

-Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.Δ. 1599/86, στην οποία να δηλώνεται ότι: «δεν εμπίπτω στις διατάξεις των άρθρων 6 και 7 του Κώδικα περί Δικηγόρων» (ασυμβίβαστα).

-Η δημοσίευση της απόφασης για το διορισμό στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως γίνεται ένα (1) μήνα περίπου από την υποβολή των δικαιολογητικών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

-Μετά τη δημοσίευση του διορισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο ενδιαφερόμενος πρέπει να ορκιστεί (σε Τριμελές Δικαστήριο) και να καταθέσει τα δικαιολογητικά για την εγγραφή του στο Δικηγορικό Σύλλογο που επιθυμεί (Ν. 1273/82 άρθρο 2 παρ. 5).

-Η ορκωμοσία γίνεται ενώπιον της τριμελούς σύνθεσης του Εφετείου, εφόσον ο Δικηγορικός Σύλλογος όπου έχει εγγραφεί εδρεύει στην περιφέρεια του Εφετείου, άλλως στην τριμελή σύνθεση του Πρωτοδικείου στην περιφέρεια του οποίου ανήκει ο Δικηγορικός Σύλλογος.

Ακολούθως, υπάρχουν δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ, για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε στο dspeiraia.gr

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Swiffy Output
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ