Εφημερίδα Κοινωνική

Απάντηση του Σ.Κοντονή για το πρόβλημα στέγασης Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά

 Breaking News

Απάντηση του Σ.Κοντονή για το πρόβλημα στέγασης Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά
18 Απριλίου 2018

Πάγιο αίτημα πολλών ετών του νομικού κόσμου, του Δήμου Πειραιά και τις ευρύτερης Περιφέρειας, των νησιών του Σαρωνικού συμπεριλαμβανομένων, αλλά και όλων των θεσμικών φορέων της πόλης είναι η στέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών ή των περισσοτέρων εξ αυτών σε σύγχρονο και αξιοπρεπές κτίριο.

Το θέμα αυτό τέθηκε στην Βουλή με ερώτηση Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που κατέθεσε η Βουλεύτρια Ελένη Σταματάκη προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και την απάντηση του Υπουργού.

Συγκεκριμένα απάντηση του Υπουργού Σταύρου Ν. Κοντονή:

»Σε απάντηση της υπ’ αριθ. 4154/06-03-2018 Ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή των Ελλήνων οι Βουλευτές: κ.κ. Ελ. Σταματάκη, Ελ. Αυλωνίτη, Κ. Δουζίνας, Θ. Δρίτσας, Ιωαν. Καββαδία, Χρ. Καραγιαννίδης, Ευαγγ. Καρακώστα, Ειρ. Κασιμάτη, Χαρ. Καφαντάρη, Γ. Κυρίτσης, Σπ. Λάππας, Ν. Μανιός, Τρ. Μηταφίδης, Ι. Μεχελογιαννάκης, Γ. Πάντζας, Χρ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαφιλίππου, Κ. Παυλίδης, Γρ. Στογιαννίδης, Γ. Τσόγκας & Γ. Ψυχογιός, με θέμα: «Πρόβλημα στέγασης Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά» θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα: Από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, Διοικητικής Υποστήριξης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου μας υποβλήθηκε στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) η υπ’ αριθμ. 1508/09-02-2018 πρόταση με θέμα: «Έγκριση παραχώρησης της χρήσης για 49 έτη του ημιτελούς κτιρίου πρώην ιδιοκτησίας Ραλλείου Σχολής επί των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου-Βασ. Γεωργίου-Κολοκοτρώνη & Δραγάτση στο ΤΑΧΔΙΚ» ενώ παράλληλα διερευνάται η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου της αποκατάστασης του εν λόγω κτιρίου. Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 8374/26-03-2018 έγγραφο του ΤΑΧΔΙΚ, το θέμα της στέγασης των δικαστικών υπηρεσιών Πειραιά στο ημιτελές Μέγαρο της πρώην Ραλλείου Σχολής, ιδιοκτησίας Z:\ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ\ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 2018\ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ Ν. ΣΤΑΥΡΟΣ\ΕΡΩΤΗΣΗ 159 2018 ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΡΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (21 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ).doc 2 του Δήμου Πειραιά ετέθη υπόψη του ΔΣ του ΤΑΧΔΙΚ στην 1205/27-03-2018 συνεδρίασή του κατά την οποία αποφασίσθηκε να κάνει δεκτή καταρχήν τη δωρεάν παραχώρηση στο ΤΑΧΔΙΚ -για χρονικό διάστημα σαράντα εννέα (49) ετών- της χρήσης του προαναφερόμενου κτιρίου προκειμένου να μεταστεγαστούν σε αυτό οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά. Οι όροι της παραχώρησης της χρήσης του ως άνω κτιρίου θα συμφωνηθούν μεταξύ του ΤΑΧΔΙΚ και του Δήμου Πειραιά, πριν την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, και θα οριστικοποιηθούν αρχικά με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και, εν συνεχεία, θα εγκριθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΧΔΙΚ, το οποίο θα επιληφθεί κατόπιν της σχετικής κατά νόμο πρότασης του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.»

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ