Εφημερίδα Κοινωνική

Απαλλαγή κενών ακινήτων από δημοτικά τέλη – Λύση στο θέμα με τον «Κλεισθένη»

 Breaking News

Απαλλαγή κενών ακινήτων από δημοτικά τέλη – Λύση στο θέμα με τον «Κλεισθένη»
20 Απριλίου 2018

Ένα σημαντικό θέμα που δημιουργεί ουρές διαμαρτυρίες έξω από οικονομικές υπηρεσίες των Δήμων, είναι αυτό με τα δημοτικά τέλη σε κενά-μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Πολίτες που έκαναν αίτηση για διακοπή ηλεκτροδότησης στη ΔΕΗ, δεν πήγαιναν να ενημερώσουν τους Δήμους (ή δεν ενημερώνονταν για αυτή τη διαδικασία), με αποτέλεσμα τα ακίνητα αυτά να συνέχιζαν να επιβαρύνονταν με δημοτικά τέλη από τις υπηρεσίες.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο οι ιδιοκτήτες να μην λαμβάνουν ειδοποιήσεις και μετά από χρόνια καλούνταν από τις υπηρεσίες των Δήμων ως οφειλέτες μεγάλων ποσών, καθώς σε αυτά προστίθεντο πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Για το θέμα, είχαν παρέμβει ακόμη και ο Συνήγορος του Πολίτη και η ΚΕΔΕ ενώ η ΔΕΗ είχε εκδώσει έκτακτη ανακοίνωση για τις υποχρεώσεις όσων κάνουν διακοπή ηλεκτροδότησης σε ακίνητο.

Το παραπάνω θέμα τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με την ΠΟΜΙΔΑ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτο Παραδιά, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης, ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος.

Από την πλευρά της ΠΟΜΙΔΑ τέθηκαν πολλά ζητήματα, όπως και αυτό της χρέωσης δημοτικών τελών κενών ακινήτων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΟΜΙΔΑ ότι ήδη, στο επερχόμενο σχέδιο νόμου με τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Aυτοδιοίκησης, θα υπάρχει διάταξη με την οποία θα αποσαφηνίζεται πλήρως η διαδικασία απαλλαγής από τα τέλη ακινήτων, για τα μη ηλεκτροδοτούμενα κενά ακίνητα, έτσι ώστε να μην υπάρχει πλέον περιθώριο οποιασδήποτε σύγχυσης.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ