Εφημερίδα Κοινωνική

Θέματα της τακτικής συνεδρίασης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά

 Breaking News

Θέματα της τακτικής συνεδρίασης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά
07 Μαρτίου 2018

Στη τακτική συνεδρίαση μηνός Φεβρουαρίου 2018 υπό την προεδρεία του κ. Ιωάννη Γερ. Βουτσινά, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

1) Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Διοικητικής Επιτροπής σχετικά με τον διακανονισμό των οφειλόμενων συνδρομών παρελθουσών χρήσεων, συναισθανόμενη της οικονομικής δυσπραγίας της αγοράς και των μελών που εκπροσωπούμε ως ακολούθως:

ΠΟΣΟ ΟΦΕΙΛΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Έως 300,00€ 20% Έως 10

300,00€ και άνω 20% Έως 15

Σημ: Η προκαταβολή και η κάθε δόση δεν θα μπορεί να είναι μικρότερη των 20€.

2) Εγκρίθηκε η χορηγία του Ε.Ε.Π. προς το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για το 2ο Διεθνές Συνέδριο «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατίας : μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας» (8 & 9/03/18, ξεν. Divani Caravel).

3) Εγκρίθηκε η συνδρομή του Επιμελητηρίου υπέρ της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου

4) Με εισήγηση της Διοικητικής επιτροπής ορίσθηκαν 3 αριστίνδην μέλη που θα μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου με γνώμονα την προσφορά μέσω της εμπειρίας τους της επαγγελματικής, όσο και με της πολυετούς ενασχόλησης τους με τα κοινά, τόσο σε τοπικό όσο και κλαδικό επίπεδο, και είναι οι παρακάτω:

α) Πατιστής Νικόλαος του Λυμπέρη

β) Δεμέστιχας Μιχαήλ του Αναστασίου

γ) Πελέκης Ζαχαρίας του Σάββα

5) Εγκρίθηκε ομόφωνα η μετάβαση του Προέδρου του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης ( INSULEUR – ΔΙ.Ν.Ε.Ε.Ε.) κ. Γεωργίου Μπενέτου ως εκπροσώπου του Επιμελητηρίου στη Μάλτα για συναντήσεις με τον Πρόεδρο Επιμελητηρίου Gozo και τον Γεν. Γραμματέα Εθνικού Κοινοβουλίου Μάλτας (26/03/2018).

6) Ανακοινώθηκε στο Συμβούλιο όπου συζητήθηκε σε θετικό και θερμό κλίμα η εκλογή του Προέδρου κου Βουτσινά Ι. στη νέα Διοικητική Επιτροπή της Κ.Ε.Ε.Ε. στις πρόσφατες εκλογές στη θέση του “Υπευθύνου Έρευνας και Ανάπτυξης”, όπου δόθηκε έμφαση από όλους και ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο για την σημαντικότητα της θέσης, καθώς και τις προσδοκίες του αλλά και τις επιδιώξεις του.

7) Πραγματοποιήθηκε η 43η ετήσια τακτική ( εκλογοαπολογιστική ) Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών ( Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Π. το Σάββατο 24/02/18). Το Ε.Ε.Π. είχε προσκαλέσει τον Δήμαρχο Πειραιά, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων.

Σημειώνεται ότι υπεβλήθη υποψηφιότητα για το Δ.Σ. του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. του Υπευθύνου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου αλλά και τακτικού εκπροσώπου Ε.Ε.Π. στον Όμιλο κου Συξέρη Δημητρίου, ο οποίος εξελέγη στη θέση του Ταμία.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου στον Ε.Ο.Α.Ε.Ν. είναι

α) Τακτικός : Βουτσινάς Ιωάννης (Πρόεδρος)

Αναπληρωματικός : Παπαγεωργίου Νικόλαος, Α΄ Αντιπρόεδρος

β) Τακτικός : Συξέρης Δημήτριος ( Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων

Αναπληρωματικός : Πρωτοψάλτης Μιχαήλ, Μέλος Δ.Σ.

8) Ενημερώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο για α) Έγγραφο (Γραφείο Προέδρου) που στάλθηκε προς τον Ο.Λ.Π. υπόψη Διευθύνοντος Συμβούλου , με προτάσεις – παρατηρήσεις αναφορικά με το Master Plan του Ο.Λ.Π. β) Έγγραφο μας (Γραφείο Προέδρου) προς Οργανωτική Επιτροπή Δήμου Πειραιά «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2018» που θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 2-10/06/2018 και τονίστηκε στο έγγραφο η πάγια θέση της νέας Διοίκησης του Επιμελητηρίου ότι τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να συνδέονται με την επιχειρηματική ανάπτυξη και την αναζωογόνηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της πόλης, ενώ προτάθηκε η διενέργεια εκδήλωσης με συγκεκριμένη θεματολογία σχετικά με την ενασχόληση με τα ναυτικά επαγγέλματα και τα επαγγέλματα γύρω από την ναυτιλία.

9)Τέλος ορίστηκαν ως εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΚΕ.ΔΙ.Π.) ο Πρόεδρος κος Βουτσινάς Ιωάννης και το μέλος του ΔΣ κα Παντελάρου Αλεξάνδρα .

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ