Εφημερίδα Κοινωνική

ΣτΕ: Συνταγματικό το αγκυροβόλιο στον κόλπο των Μεγάρων -Τι ζητούσαν δήμος και κάτοικοι

 Breaking News

ΣτΕ: Συνταγματικό το αγκυροβόλιο στον κόλπο των Μεγάρων -Τι ζητούσαν δήμος και κάτοικοι
14 Μαρτίου 2018

Πράσινο φως άναψε το ΣτΕ για την κατασκευή του αγκυροβολίου στον κόλπο των Μεγάρων, δυτικά από την περιοχή της Σαλαμίνας, απορρίπτοντας τις προσφυγές του δήμου Μεγάρων και κατοίκων.

Οι προσφεύγοντες υποστήριζαν στις αιτήσεις τους με την οποία στρέφονταν σε βάρος υπουργικής απόφασης όσο και κανονισμού του λιμένα Πειραιώς, ότι το επίμαχο αγκυροβόλιο θα επιφέρει περιβαλλοντική επιβάρυνση και κακή ποιότητα ζωής στους κατοίκους της περιοχής. Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με τις υπ΄ αριθμ. 611 και 612/2018 αποφάσεις του απέρριψε ως αβάσιμους και αναπόδεικτους τους ισχυρισμούς τόσο του Δήμου όσο και των άλλων προσφευγόντων.

Και αυτό γιατί έκανε ότι το αγκυροβόλιο είναι ασφαλές, οριοθετήθηκε σε θαλάσσιο χώρο που δεν απολαμβάνει ειδικής προστασίας σύμφωνα με την νομοθεσία, εξυπηρετεί βιομηχανικές ανάγκες, δεν χρησιμοποιείται για παροπλισμό πλοίων, αλλά δέχεται πλοία μικρότερα των 100 μέτρων, στα οποία απαγορεύεται να γίνονται εργασίες που ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Παρέμβαση υπέρ της κατασκευής του αγκυροβολίου είχε κάνει και η ΔΕΣΦΑ υποστηρίζοντας ότι είναι απαραίτητη για την φορτοκεκφόρτωση φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις της στην Ρεβυθούσα.

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ