Εφημερίδα Κοινωνική

ΣτΕ για ηλεκτρονικό τσιγάρο: Ιδιες απαγορεύσεις με το συμβατό τσιγάρο

 Breaking News

ΣτΕ για ηλεκτρονικό τσιγάρο: Ιδιες απαγορεύσεις με το συμβατό τσιγάρο
26 Μαρτίου 2018

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου.

Με την προσφυγή του ο Σύνδεσμος ζητούσε την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που απαγόρευαν το «κάπνισμα» ηλεκτρονικού τσιγάρου σε δημόσιους χώρους αλλά και περιορισμούς στη διαφήμιση του

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο η εξομοίωση του ηλεκτρονικού τσιγάρου με το συμβατό προκαλεί δυσμενείς οικονομικές συνέπειες, ενώ έθεταν και θέμα της συνταγματικής προστασίας της οικονομικής ελευθερίας εκείνων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Μάλιστα, τόνιζαν ότι από έρευνες δεν προκύπτουν οι ίδιες δυσμενείς συνέπειες στην υγεία του συμβατού με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η Ολομέλεια του ΣτΕ όμως έκρινε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο πρέπει να υπαχθεί στους ίδιους περιορισμούς και απαγορεύσεις συνεπώς η χρήση του απαγορεύεται σε όσους και το συμβατό.

Μάλιστα, το ΣτΕ σημειώνει ότι ο Σύνδεσμος μπορεί να διεκδικήσει χρηματική αποζημίωση εφόσον από την εφαρμογή του νόμου 4419 του 2016 υπέστη οικονομική ζημία, αλλά και για ηθική βλάβη από την εφαρμογή του.

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ