Εφημερίδα Κοινωνική

Σπείρα ATM: Οικογενειακή υπόθεση – Μάνα, γιοί και νύφη ανατίναζαν τα μηχανήματα

 Breaking News

Σπείρα ATM: Οικογενειακή υπόθεση – Μάνα, γιοί και νύφη ανατίναζαν τα μηχανήματα
13 Μαρτίου 2018

Μέλη της σπείρας ήταν μάνα, δυο γιοι και η σύζυγος του ενός. Επίσης άλλα 4 άτομα που είχαν συγκεκριμένο ρόλο στην σπείρα. Οι άνδρες ήταν ηλικίας από 22 έως 32 ετών και οι γυναίκες ηλικίας 21 και 46 ετών, αντίστοιχα.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί μία ληστεία, 6 περιπτώσεις εκρήξεων σε ΑΤΜ, διάρρηξη καταστήματος, δύο κλοπές οχημάτων και κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας.

Η λεία από την εγκληματική τους δράση ξεπερνούσε τις 200.000 ευρώ, ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή της σε δεκάδες ακόμη περιπτώσεις εκρήξεων σε ΑΤΜ.

Σε 8 σπίτια και γκαράζ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κασετίνα χρημάτων από ΑΤΜ, τρία οχήματα, φιάλη αερίου με ειδική συνδεσμολογία, το χρηματικό ποσό των 1.595 ευρώ και εγκατεστημένο φυτώριο καλλιέργειας κάνναβης, μέσω της υδροπονικής μεθόδου.

speira14

 

 

 

 

 

 

 

 

Η σπείρα δρούσε από τον Δεκέμβριο του 2017. Χτυπούσαν εκτός από την Αττική και στην Άρτα.

Όλοι είχαν διακριτούς ρόλους. Άλλοι έκαναν τις εκρήξεις και άλλοι ήταν τσιλιαδόροι. Πάντα φρόντιζαν να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και να φορούν γάντια, ενώ παράλληλα διέθεταν και κατάλληλα «επιχειρησιακό» εξοπλισμό.

1

 

 

 

 

 

 

 

Είχαν στην κατοχή τους πυροβόλα όπλα, τα οποία δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις ληστειών, καθώς επίσης και τα απαραίτητα διαρρηκτικά εργαλεία, όπως μπουκάλες οξυγόνου, συνδεσμολογίες, λοστούς και κατσαβίδια για να παραβιάζουν τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και να προκαλούν τις εκρήξεις.

2

 

 

 

 

 

 

Πήγαιναν πάντα στα σημεία που ήθελαν να ληστέψουν είτε με κλεμμένα ΙΧ και μοτοσικλέτες είτε με δικά τους ΙΧ αλλά με κλεμμένες πινακίδες. Πάντα επικοινωνούσαν μεταξύ τους με τηλέφωνα ειδικά για τις ληστείες. Μάλιστα μιλούσαν μεταξύ τους είτε χρησιμοποιώντας λέξεις με αναγραμματισμό, είτε με κωδικό.

«Κοπέλες» ήταν τα ΑΤΜ, «ουρά» ήταν η παρουσία αστυνομικών. Είχαν μέχρι και φορητούς ασυρμάτους τους οποίους είχαν συντονίσει στις συχνότητες της αστυνομίας.

Τα μέλη της σπείρας είχε νοικιάσει πάρκινγκ κοντά στους στόχους όπου είχε τα αυτοκίνητα διαφυγής αλλά και τον διαρρηκτικό εξοπλισμό.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες σε σπίτια και άλλους χώρους σε περιοχές της Αττικής, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κασετίνα χρημάτων από ΑΤΜ,

το χρηματικό ποσό των (1.595) ευρώ,

(3) συνολικά οχήματα (δύο μοτοσικλέτες και ΙΧ αυτοκίνητο)

μεταλλική φιάλη οξυγόνου, με προσαρμοσμένο διπλό μανόμετρο μέτρησης πίεσης,

(11) κλειδιά οχημάτων διαφόρων μαρκών,

(2) φορητοί ασύρματοι συγχρονισμένοι σε συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας,

πιστόλια με αβολίδοτα φυσίγγια,

ενδύματα (φόρμες, γάντια, μπουφάν με κουκούλες και κουκούλες “ full face ” ),

μεταλλικός λοστός και εργαλείο θραύσης τζαμιών,

συσκευή TASER,

(3) ζυγαριές ακριβείας και

(4) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 70 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.

Στο σπίτι της οικογένειας, βρέθηκε εγκατεστημένο φυτώριο καλλιέργειας κάνναβης μέσω της υδροπονικής μεθόδου, το οποίο αποτελούνταν μεταξύ άλλων από 21 γλάστρες με δενδρύλλια κάνναβης, 9 ενισχυτές ρεύματος, 8 λάμπες, 3 αποροφητήρες, 2 ανεμιστήρες, 2 χρονοδιακόπτες, ηλεκτρονικό θερμόμετρο, φίλτρα, λίπασμα για καλλιέργεια και κάμερα.

Ποια είναι τα μέχρι στιγμής «χτυπήματα» της σπείρας που έχουν εξιχνιαστεί

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει η εμπλοκή των συλληφθέντων σε συνολικά (11) περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων, που έλαβαν χώρα από 16 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι σήμερα και συγκεκριμένα στην τέλεση:

6 συνολικά εκρήξεις σε ΑΤΜ, με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου «PLOFKRAAK» σε Άγιο Ιωάννη Ρέντη, Βάρη, Βάρκιζα, Δάφνη, Καμίνια και Άρτα,

μία διάρρηξη σε κατάστημα στην Αττική,

δύο κλοπές οχημάτων ( ΙΧ φορτηγό – αγροτικό και μοτοσικλέτα) και μία περίπτωση κλοπής πινακίδων σε Αττική και Άρτα και

κλοπή χρηματικού ποσού από ιδιώτη στην Αττική.

Πλούσιο είναι ωστόσο και το ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων καθώς οι 5 από αυτούς είναι σεσημασμένοι για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των απλών και διακεκριμένων κλοπών, των ληστειών, της απειλής και παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκαν χθες (12-03-2018) στην Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν για κύρια ανάκριση.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ