Εφημερίδα Κοινωνική

Ραγδαίες εξελίξεις με την απελευθέρωση των ελλήνων στρατιωτικών

 Breaking News

Ραγδαίες εξελίξεις με την απελευθέρωση των ελλήνων στρατιωτικών
27 Μαρτίου 2018

Ελπίδες για άμεση απελευθέρωση των ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σχεδόν επί ένα μήνα στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, γεννά το αυστηρό μήνυμα των Ευρωπαίων προς τον Ερντογάν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένονται σύντομα εξελίξεις ως προς το θέμα του αιτήματος για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επισπεύδονται οι διαδικασίες που αφορούν την εξέταση του αιτήματος για την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Πιθανότατα σήμερα ή αύριο, όπως τονίζουν οι ίδιες «πηγές», θα υπάρξει εξέλιξη ως προς το θέμα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση των δικηγόρων των ελλήνων στρατιωτικών με τον εισαγγελέα είχε οριστεί για την Παρασκευή, προκειμένου να τους ενημερώσει -μεταξύ άλλων- για το αν έχει στοιχειοθετηθεί το κατηγορητήριο.

Πιέσεις από Ευρωπαίους

Είναι ενδεικτικό ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έθεσε στη Σύνοδο της Βάρνας το θέμα των στρατιωτικών, ζητώντας από τον Ερντογάν την άμεση αποφυλάκισή τους.

Πρέπει να γίνουν προσπάθειες από την τουρκική πλευρά να επιλυθεί το ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών, είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ. Πρόσθεσε ότι η ΕΕ εμπιστεύεται την τουρκική πλευρά ότι θα επιλύσει το ζήτημα, ει δυνατόν πριν από το ορθόδοξο Πάσχα. «Θα ήταν επιθυμητό να γίνει αυτό πριν από το ορθόδοξο Πάσχα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε ο Γιούνκερ.

Στο θέμα των ελλήνων στρατιωτικών αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μετά και την παρέμβαση Γιούνκερ στη Βάρνα μπορεί να απελευθερωθούν πριν από το Πάσχα.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ