Εφημερίδα Κοινωνική

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για την λειτουργία των πρώτων ΤΟΜΥ: Αποτύπωση της αριστερής πολίτικης στην υγεία

 Breaking News

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για την λειτουργία των πρώτων ΤΟΜΥ: Αποτύπωση της αριστερής πολίτικης στην υγεία
07 Μαρτίου 2018

«H λειτουργία των πρώτων ΤΟ.Μ.Υ στον Πειραιά( Καμίνια και Κερατσίνι -Δραπετσώνα) εκφράζει τη σημαντική ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση της αριστεράς»

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για την λειτουργία των πρώτων Τοπικών Μονάδων Υγείας( ΤΟ.Μ.Υ) στον Πειραια:

«H λειτουργία των πρώτων ΤΟ.Μ.Υ στον Πειραιά( Καμίνια και Κερατσίνι -Δραπετσώνα) εκφράζει τη σημαντική ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση της αριστεράς.

Αποτυπώνει την αριστερή πολιτική κατεύθυνση και τον προσανατολισμό στην ενίσχυση των δημόσιων αγαθών που απαξιώθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας έρχεται να ενισχύσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στις γειτονιές του Πειραιά.»

Ανδ. Ξανθός: Στο επίκεντρο οι Πρωτοβάθμα Φροντίδα Υγείας

Κατά το σύντομο χαιρετισμό στα εγκαίνια της Τοπικής Μονάδας Υγείας στα Καμίνια, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε, ότι στόχος είναι να λειτουργήσουν, όσο το δυνατόν συντομότερα, περισσότερες ΤΟΜΥ στην Αττική, με προτεραιότητα περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση και υπήρξε μεγαλύτερη ανισότητα στη φροντίδα υγείας. Τόνισε επίσης, ότι οι ΤΟΜΥ δεν είναι μια βραχύβια παρέμβαση αλλά μία μεταρρύθμιση, με εξασφαλισμένη οικονομική βιωσιμότητα, που αλλάζει τη φιλοσοφία του δημόσιου συστήματος Υγείας καθώς από την αντιμετώπιση της ασθένειας, το βάρος πέφτει πλέον στην έγκαιρη διάγνωση, την πρόληψη και την αγωγή υγείας.

«Χρειαζόμαστε ένα καλά οργανωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας με επίκεντρο την ΠΦΥ και θέλουμε τις Τοπικές Μονάδες Υγείας να τις στηρίξουν και να τις υπερασπιστούν οι πολίτες και η κοινωνία», ανέφερε ο Α. Ξανθός και σημείωσε, «για το σκοπό αυτό εισάγουμε δύο νέα δεδομένα στη φιλοσοφία του συστήματος Υγείας που είναι η αξιολόγηση από τους πολίτες της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και η δημόσια λογοδοσία προς την κοινωνία, για τα αποτελέσματα αυτής της μεταρρύθμισης».

Από την πλευρά του, ο Γεώργιος Αντύπας, υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, επεσήμανε ότι η πρώτη ΤΟΜΥ στα Καμίνια, η 1η ΤΟΜΥ Περιστερίου (Χρήστου Λαδά 43 και Λάττα) που εγκαινιάστηκε επίσης σήμερα, μαζί με άλλες δύο ΤΟΜΥ, μια στην περιοχή της Ευγένειας στο Κερατσίνι και μια στην Νίκαια, άρχισαν τη λειτουργία τους από τις 21 Φεβρουαρίου 2018 και ήδη έχουν καταγράψει σημαντική προσέλευση στις δομές τους από πολίτες που προσέρχονται για να ενημερωθούν, να εγγραφούν και να εξεταστούν.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ