Εφημερίδα Κοινωνική

«Μετακομίζουν» τους κάδους στους γείτονες – Πολίτες έσπευσαν στον ΣτΠ για να βρουν λύση

 Breaking News

«Μετακομίζουν» τους κάδους στους γείτονες – Πολίτες έσπευσαν στον ΣτΠ για να βρουν λύση
15 Μαρτίου 2018

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάτοικοι γειτονιών ενοχλούνται από τους κάδους σκουπιδιών που τοποθετούν οι δήμοι για τα απορρίματα και τους μετακινούν. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις πολίτες ζήτησαν τη µεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη, για να αλλάξει η χωροθέτηση κάδων απορριµµάτων από τους δήμους

Σύµφωνα µε τους πολίτες, στην µία περίπτωση ο Δήµος Αιγάλεω δεν είχε διαµορφώσει εσοχή για κάδο µπροστά σε νεόδµητη πολυκατοικία, µε αποτέλεσµα ο κάδος να µετακινηθεί από το σηµείο όπου βρισκόταν επί τριακονταετία και να τοποθετηθεί µπροστά σε γειτονική ιδιοκτησία.

Στη δεύτερη περίπτωση στο Δήµο Ηρακλείου, το πρόβληµα προέκυψε λόγω της µετακίνησης των κάδων από κατοίκους άλλων οδών, την ανεπάρκεια των κάδων, καθώς και την τοποθέτηση από τον Δήµο κιγκλιδωµάτων οριοθέτησης σε θέσεις διαφορετικές από τις προβλεπόµενες. Στην τρίτη περίπτωση, στο Δήµο Σικυωνίων Κορινθίας ο κάδος µετακινήθηκε από την κεντρική πλατεία του οικισµού Ψαρί του εν λόγω δήµου, όπου βρισκόταν επί δεκαοκτώ έτη, κατόπιν προφορικής εντολής Αντιδηµάρχου, µε αποτέλεσµα την επιβάρυνση γειτονικών κάδων µε απορρίµµατα καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, η αποκοµιδή ήταν αραιή και οι κάδοι δεν πλένονταν.

Ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε εγγράφως από τους Δήµους τη διενέργεια αυτοψιών, τον επανέλεγχο της διαδικασίας χωροθέτησης των κάδων, την ορθολογική κατανοµή αυτών βάση µελέτης κατανοµής κάδων, και την αύξηση των κάδων, όπου αυτό ήταν αναγκαίο.

Μετά την παρέµβαση του Συνηγόρου, όλοι οι Δήµοι διενήργησαν αυτοψίες και µετακίνησαν τους κάδους. Ο Δήµος Αιγάλεω µετακίνησε τον κάδο στο γειτονικό οικοδοµικό τετράγωνο και δεσµεύτηκε να γίνεται εκ περιτροπής µετακίνηση αυτού στις τέσσερεις γωνίες συµβολής οδών ανά µήνα. Ο Δήµος Ηρακλείου οριοθέτησε τη νέα θέση του κάδου µε κιγκλίδωµα και τοποθέτησε επιπλέον κάδους για την

αποσυµφόρηση της περιοχής από το µεγάλο όγκο αστικών απορριµµάτων. Ο Δήµος Σικυωνίων, τέλος, µετακίνησε τον κάδο εκτός του οικισµού, σε σηµείο που δεν ενοχλεί τους κατοίκους.

Κανείς από τους τρεις Δήµους δεν έστειλε στον Συνήγορο του Πολίτη τη ζητούµενη συνολική τεχνική µελέτη χωροθέτησης κάδων.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ