Εφημερίδα Κοινωνική

ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ: Ειλικρινά, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η ανακοίνωση του Δημάρχου

 Breaking News

ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ: Ειλικρινά, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η ανακοίνωση του Δημάρχου
07 Μαρτίου 2018

Το Λιμάνι της Αγωνίας στη διαβούλευση του Δήμου για το master plan της Ο.Λ.Π Α.Ε:

«Ανοιχτή διαβούλευση – σύσκεψη για το Σχέδιο Ανάπτυξης και Διαχείρισης (master plan) της Ο.Λ.Π Α.Ε, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (5-3-2018). Στη σύσκεψη, που ορίστηκε για τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, θα συμμετέχουν οι φορείς της πόλης, ενώ θα προσκληθούν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, καθώς και οι βουλευτές της Α’ Πειραιά.

Πρόκειται για μια -έστω καθυστερημένη- πρωτοβουλία, την οποία χαιρετίζει η δημοτική κίνηση το «Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» που από την πρώτη στιγμή της δημοσιοποίησης του master plan επισήμανε την ανάγκη διεξαγωγής δημόσιου διαλόγου, καθώς τα υπό σχεδίαση έργα στο λιμάνι επηρεάζουν σοβαρά και σε όλα τα επίπεδα -οικονομικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, κυκλοφοριακό- τη λειτουργία της πόλης και τη σύνδεσή της με το λιμάνι της.

Σε επιστολή μας* προς τον Δήμαρχο με ημερομηνία 28-2-2018, αλλά και σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητούσαμε -η παράταξή μας εξουσιοδοτημένη και από τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσής μας- να προηγηθεί σοβαρός και εποικοδομητικός διάλογος πριν από την υλοποίηση του Σχεδίου, προκειμένου αυτό να γίνει αποδεκτό από την πειραϊκή κοινωνία. Ειλικρινά, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η ανακοίνωση του Δημάρχου, υιοθετώντας στην ουσία το αυτονόητο, που με επιμονή και υπομονή υποδείκνυε το ΛτΑ.

Ωστόσο, εκτιμάμε ότι αυτή πρέπει να είναι η έναρξη μιας διαδικασίας διαβούλευσης, κατά την οποία θα συζητηθούν διεξοδικά οι ευκαιρίες αλλά και οι επιπτώσεις που προκύπτουν από τον σχεδιασμό της ΟΛΠ Α.Ε και θα δρομολογηθούν οι ενδεδειγμένες και απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι συνέπειες να είναι οι επωφελέστερες για την πόλη μας. Και αυτό γιατί οι όποιες αλλαγές στο λιμάνι θα σημαδέψουν τον Πειραιά με τρόπο μη αναστρέψιμο.»

Διαβάστε εδώ την επιστολή που κατατέθηκε στον Δήμο [επιστολή προς Δήμαρχο]

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ