Εφημερίδα Κοινωνική

Κατά της δημιουργίας νέου τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών

 Breaking News

Κατά της δημιουργίας νέου τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών
07 Μαρτίου 2018

Την αντίθεσή του στη δημιουργία νέου τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιοποίησε η «Κ» στις 2/3, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών προτείνεται η ίδρυση νέου τμήματος Φυσικοθεραπείας και αλλαγή του ονόματος της σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού σε Κινησιολογίας με δύο πλέον τμήματα (Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Φυσικοθεραπείας).

«Ποια η λογική της δημιουργίας ενός πέμπτου τμήματος φυσικοθεραπείας στη χώρα και δεύτερου τμήματος στην περιφέρεια της Αττικής;» ρωτά σε ανακοίνωσή του Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

«Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από το μητρώο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, το 30% των φυσικοθεραπευτών της χώρας είναι άνεργοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διενεργεί κάθε χρόνο ο Π.Σ.Φ (Βαρόμετρο), το 28,3% των Φυσικοθεραπευτών θεωρεί πολύ πιθανό και αρκετά πιθανό να αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό» προσθέτει, τονίζοντας ότι «είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, που δεν έχουν σκοπό την ίδρυση αναγκαίων για την Ελληνική κοινωνία Ακαδημαϊκών τμημάτων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, αλλά εξυπηρετούν άλλες Ακαδημαϊκές σκοπιμότητες. Θεωρούμε ότι οι λογικές του “κάθε Πόλη και Πανεπιστήμιο’’ ή “κάθε χωριό και στάδιο’’ έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ