Εφημερίδα Κοινωνική

Καλεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τις ΣΣΕ στον Πειραιά στις 20 Μάρτη

 Breaking News

Καλεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τις ΣΣΕ στον Πειραιά στις 20 Μάρτη
14 Μαρτίου 2018

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τις ΣΣΕ στον Πειραιά στις 20 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη, απευθύνει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ναυτιλιακών Υπαλλήλων. Παράλληλα καλεί στη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό, την Τετάρτη 28 Μάρτη στο εκθεσιακό μέγαρο του ΟΛΠ.

Η ΔΑΣ Ναυτιλιακών Υπαλλήλων στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ καταγγέλλουμε τις δυνάμεις της πλειοψηφίας στο ΔΣ του ΠΑΣΕΝΤ («Ενιαίο ΠΑΣΕΝΤ», ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ), η οποία στην τελευταία συνεδρίαση την Τετάρτη 8/3 αρνήθηκε ξανά την ουσιαστική συζήτηση και την λήψη μέτρων ώστε να οργανωθεί η απάντηση των εργαζομένων του κλάδου απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά εμείς και οι οικογένειές μας! Απέρριψαν ακόμα μια φορά τις προτάσεις μας για αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να διεκδικήσουμε την υπογραφή και την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας!

Την ώρα που που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επιδιώκει να παγιώσει όλα τα παλιά μέτρα και ετοιμάζει να φορτώσει στις πλάτες μας ακόμα 88 προαπαιτούμενα, προς όφελος της κερδοφορίας των εφοπλιστών και των μεγάλων επιχειρηματιών, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας του ΔΣ στον ΠΑΣΕΝΤ απέδειξαν για άλλη μία φορά την ανοιχτή γραμμή που διατηρούν με την εργοδοσία.

“Εχουν λάβει σαφή εντολή για διατήρηση κλίματος συναίνεσης γι αυτό αρνούνται οποιαδήποτε πρόταση για αγωνιστική απάντηση στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε μέσα στους χώρους δουλειάς (τη μη υπογραφή και εφαρμογή των ΣΣΕ, την εντατικοποίηση, τα ατελείωτα ωράρια, την καθυστέρηση δεδουλευμένων, την ανασφάλεια για το μέλλον μας, τις αξιολογήσεις που αξιοποιούνται ως όχημα για απολύσεις σε μεγάλες εταιρείες όπως οι Μινωικές Γραμμές).

Στρώνουν το δρόμο στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας για το χτύπημα των μισθών και των δικαιωμάτων μας! Τρανταχτό παράδειγμα η Μ50 που έχει προσλάβει του μισούς της υπαλλήλους με το βασικό μισθό των 500€ μέσω του Service Center και το προεδρείο του ΔΣ τους αφήνει συνδικαλιστικά ακάλυπτους.

Κόντρα σε αυτή τη σαπίλα, καταγγείλαμε τον εκφυλισμό στη λειτουργία του ΔΣ, ζητήσαμε την άμεση σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης, ενώ καταθέσαμε πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποίησεων με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία των εργοδοτικών ενώσεων για να πιέσουμε για την υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους συναδέλφους και συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις μαζί με τα δεκάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα στις 20 Μαρτίου!

Οι εργαζόμενοι να γυρίσουνε την πλάτη στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού! Αυτοί που έκαναν κριτική στη ΓΣΕΕ τώρα πιάσανε στασίδι στους κοινωνικούς διαλόγους που στήνει η Κυβέρνηση! Είναι προκλητική κοροϊδία να μας λέει ο πρόεδρος ότι στις συναντήσεις με την Υπουργό Εργασίας βρήκε Θετικά σημεία για το μέλλον των Συλλογικών Συμβάσεων, ξέχασε σε ποιους μιλούσε μάλλον γιατί τα μόνα Θετικά σημεία τα βλέπουν οι εφοπλιστές και ο ΣΕΒ!

«Ηρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας οι ίδιοι οι εργαζόμενοι!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων, να έρθουν σε επαφή με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο. Να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την υπογραφή και εφαρμογή των ΣΣΕ, για να σπάσει το κλίμα μοιρολατρίας, να μη Θεωρούνται δεδομένες και «αιώνιες» οι σημερινές συνθήκες.

Συμμετέχουμε μαζικά στη ΓΣ του ΠΑΣΕΝΤ στις 28 Μαρτίου και να πιέσουμε να παρθεί απόφαση αγωνιστικών πρωτοβουλιών με παρεμβάσεις στις εργοδοτικές ενώσεις και για απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου μας γιατο Θέμα των ΣΣΕ.

Είναι επικίνδυνοι, αφού σε μία περίοδο που μυρίζει μπαρούτι και εντείνονται στην περιοχή μας οι οικονομικοί, πολιτικοί και στρατιωτικοί ανταγωνισμοί, δε βρήκαν να πουν μια λέξη, παρότι αναδείξαμε τις συνέπειες και τους κινδύνους στους οποίους εμπλέκονται οι εργαζόμενοι και συνολικά ο ελληνικός λαός όπως και οι γειτονικοί. Απέρριψαν τα ψηφίσματα καταδίκης που καταθέσαμε ενάντια στην οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας σε αυτούς τους σχεδιασμούς αλλά και ενάντια στις φυλακίσεις και καταδίκες ανηλίκων από το κράτος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη όπως της 16χρονης Αχέντ Ταμίμι που συνελήφθη για τη δράση της ενάντια στην κατοχή του παλαιστινιακού εδάφους από τον ισραηλινό στρατό.

«Ολοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στον Πειραιά στις 20 Μαρτίου στις 6:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη! «Ολοι στη Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΕΝΤ την Τετάρτη 28 Μαρτίου στο εκθεσιακό μέγαρο του ΟΛΠ Διεκδικούμε:

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη των απωλειών τώρα.

Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με βάση διαπραγμάτευσης τους καλύτερους μισθολογικούς όρους βάσει των συμβάσεων που υπογράφηκαν την περίοδο 2008-2009, δηλαδή:

• Για τους εργαζόμενους σε εταιρείες του Ν89: €1.072,93

• Για τους εργαζόμενους σε Ναυτιλιακά Πρακτορεία και Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις (Ακτοπλόϊα): €1.027,00

• Για τους εργαζόμενους σε εταιρείες της ΔΝΕ: €1.074,40

• Για τους εργαζόμενους σε Ναυτικά Πρακτορεία και Γραφεία Ταξιδιών: €1.021,82

• Για τους εργαζόμενους σε Γραφεία Ταξιδιών και Τουρισμού: €839,61

• Για τους εργαζόμενους σε εταιρείες ρυμουλκών και ναυαγοσωστικών: €1.004,29

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ

Να μείνουν στα χαρτιά οι αντεργατικές αλλαγές, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Καμία εμπλοκή της χώρας μας. στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.

Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. «Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Στο συνημμένο ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΣ, καθώς και τα ψηφίσματά της ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καθώς και αλληλεγγύης για την Άχεντ Ταμίμι».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ