Εφημερίδα Κοινωνική

Ημερίδα για την πρόληψη και τα ναρκωτικά από το Υπουργείο Υγείας και τον Δήμο Κορυδαλλού

 Breaking News

Ημερίδα για την πρόληψη και τα ναρκωτικά  από το Υπουργείο Υγείας και τον Δήμο Κορυδαλλού
07 Μαρτίου 2018

«Σχολείο, τοπική κοινωνία και ναρκωτικά» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού την Δευτέρα 12 Μαρτίου, ώρα 18.00 στο Δημαρχείο, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (ισόγειο). Στόχος της ημερίδας είναι η ανάπτυξη τοπικών δικτύων για την πρόληψη, αναγνώριση και αντιμετώπιση της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών στα σχολεία. Στη διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν θέματα όπως, ο ρόλος της οικογένειας, των Συλλόγων Γονέων, των ομάδων μαθητών και η κοινωνική διαχείριση αυτού του δύσκολα αντιμετωπίσιμου κοινωνικού προβλήματος, που συνήθως διογκώνεται σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

«Η οικονομική κρίση έχει επιτείνει τα προβλήματα εξαρτήσεων, όπως δείχνουν επίσημα στοιχεία. Ως φορέας αυτοδιοίκησης συνεργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ ασφάλειας και πρόληψης και για τους ενήλικες και για τη νέα γενιά» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

«Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου δίνει προτεραιότητα σε θέματα πρόληψης και ενημέρωσης στα σχολεία για όλα τα θέματα που μπορεί να απασχολούν τους μαθητές και τις οικογένειες τους. Το επιστημονικό προσωπικό βρίσκεται σε συνεργασία με την σχολική κοινότητα οργανώνοντας ενημερωτικές ομιλίες, προγράμματα Σχολής Γονέων με βάση τα αιτήματα εκπαιδευτικών και γονέων. Στόχο μας να τους στηρίξουμε και να διαχειριστούμε από κοινού τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν παιδιά και έφηβοι» αναφέρει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ελευθερία Κωτσίδου.

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Επίσης, θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Σχολικής Κοινότητας, της Εκκλησίας και άλλων τοπικών φορέων.

Θα μιλήσουν: -Δρ. Παναγιώτης Κουτρουβίδης, Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργείου Υγείας σε θέματα εξαρτήσεων. -Κυρατσώ Σκοδρογιάννη, Κοινωνική Λειτουργός, Υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ. -Εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας. – Άγγελος Σπυρόπουλος, Ψυχολόγος, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου Κορυδαλλού. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ